Модерната технология и традиционните материали
star_border

Модерната технология и традиционните материали

Добре изолираните сгради имат предимства и недостатъци. С цел да се предотвратят скъпите загуби на енергия, през последните 10 години е постигнат огромен напредък в топлоизолацията и създаването на херметичност на външните стени и прозорци. Но твърде плътната изолация на сградите задържа не само топлина, но и вредни вещества. 

  • Регулира вътрешния климат
  • Природосъобразна
  • Безвредна и потискаща развитието на мухъл
вътрешен въздух

При изолираните сгради замяната на вътрешния въздух с външен (степента  на циркулация) сега е десет пъти по-ниска, отколкото в старите сгради. Затова модерните сгради поставят по-високи изисквания към строителните материали, отколкото преди. Цялостното проветряване или контролираната битова вентилация трябва да ограничат концентрацията на вредните вещества в сградата. Но най-сигурният вариант е в сградата да не постъпват вредни вещества.

Продуктите Клима са вдъхновени от природата

Подобно на яйчните черупки, продуктите Баумит Клима (Baumit Klima) съдържат вар. Яйчните черупки осигуряват защита на пилетата, действат като климатична камера и дори могат да бъдат използвани като храна. Когато обаче във въздуха има твърде голяма влажност, тя увеличава риска от развитие на мухъл.

Варта има предпазно действие

Мухълът и гъбичките вероятно са сред най-опасните рискове за здравето в дома. Варта е алкална, което естествено предотвратява образуването на мухъл, гъби и плесени. Когато изграждате или обновявате дома си, имате право да избирате колко здравословно ще живеете в него. Създайте дом, който да Ви гарантира сила и жизненост. Баумит използва продуктите си в продължение на много години, за да създаде здравословен начин на живот и екологични системни решения, например чрез продуктите Баумит Клима. Тези продукти Ви гарантират, че ще дишате по-здравословен въздух в бъдеще.

Традиционна вар

Варта е традиционен строителен материал с дълга история. С увеличеното използване на тухлите като градивни материали се увеличи и употребата на вар.

Варовикът се изпича в пещи за 8 до 72 часа, а пещите за тухли обикновено се намират в близост до източника на варовик.

Днес варта се използва в мазилки и зидарски разтвори и, разбира се, качеството ѝ значително надвишава качеството и характеристиките на нейните предшественици.


Благодарение на това, че са създадени на варова основа, днешните варови мазилки имат няколко положителни свойства:


  • Варта само частично затваря порите в стените, благодарение на което стените могат да дишат.
  • Използването на вар намалява риска от мухъл.
  • Варовите и циментовите мазилки са отлични за акумулиране на топлината, за подобряване на акустиката и създаване на устойчивост на влагата.

Естествено решение от Баумит

Продуктите Клима са създадени да подобрят вътрешния климат. Мазилката Клима е минерална мазилка със съдържание на естествена вар. Тя е дишаща и действа като естествен регулатор на влагата. Този ефект се мултиплицира благодаряние на микропорьозната ѝ структура. Тя може да абсорбира повече влага за кратко време отколкото обичайните вътрешни мазилки. Ако влагата във въздуха намалее, тя започва да отдава бавно съдържащата се в нея влага.

Изследванията показват, че Клима мазилките спомагат за това да се запази идеалната влажност на въздуха в интериора между 40 - 60%. В допълнение и съдържанието на вар в мазилките значително редуцира риска от атака на микроорганизми. Високата pH стойност в рамките на 12-13 осигурява тяхното противогъбично и антибактериално свойство. В допълнение, антистатичната повърхност на мазилката не позволява отлагането по повърхността й на прах, което гарантира здравословно, чисто и комфортно обитаване.

Предимства на Клима продуктите

Минералните мазилки не съдържат вредни съставки и освен това са в състояние да контролират въздушната влага. Уникалните продукти от системата Баумит Клима са много надеждни. Използването им води до приятен и оптимален вътрешен климат във всеки сезон.

Добри причини да решите да вземете Баумит Клима:

  • Балансирана влажност
  • Осигуряват отличен вътрешен климат
  • Осигуряват защита от мухъл.
  • Редуцират ЛОС и свързва вредния CO2
  • Всички предимства са тествани и доказани в изследователския парк Вива