Меню

clear
star_border

Модерната технология и традиционните материали

Добре изолираните сгради имат предимства и недостатъци. С цел да се предотвратят скъпите загуби на енергия, през последните 10 години е постигнат огромен напредък в топлоизолацията и създаването на херметичност на външните стени и прозорци. Но твърде плътната изолация на сградите задържа не само топлина, но и вредни вещества. 

  • Регулира вътрешния климат
  • Природосъобразна
  • Безвредна и потискаща развитието на мухъл

При изолираните сгради замяната на вътрешния въздух с външен (степента  на циркулация) сега е десет пъти по-ниска, отколкото в старите сгради. Затова модерните сгради поставят по-високи изисквания към строителните материали, отколкото преди. Цялостното проветряване или контролираната битова вентилация трябва да ограничат концентрацията на вредните вещества в сградата. Но най-сигурният вариант е в сградата да не постъпват вредни вещества.

Продуктите Клима са вдъхновени от природата

Подобно на яйчните черупки, продуктите Баумит Клима (Baumit Klima) съдържат вар. Яйчните черупки осигуряват защита на пилетата, действат като климатична камера и дори могат да бъдат използвани като храна. Когато обаче във въздуха има твърде голяма влажност, тя увеличава риска от развитие на мухъл.

Варта има предпазно действие

Мухълът и гъбичките вероятно са сред най-опасните рискове за здравето в дома. Варта е алкална, което естествено предотвратява образуването на мухъл, гъби и плесени. Когато изграждате или обновявате дома си, имате право да избирате колко здравословно ще живеете в него. Създайте дом, който да Ви гарантира сила и жизненост. Баумит използва продуктите си в продължение на много години, за да създаде здравословен начин на живот и екологични системни решения, например чрез продуктите Баумит Клима. Тези продукти Ви гарантират, че ще дишате по-здравословен въздух в бъдеще.