Гранопор мазилки - крайни покрития
star_border

ГранопорТоп - стабилната структура за Вашата фасада

  • еластична
  • устойчива на атмосферни влияния
  • лесна за преработка

Изпълнението на художествени авангардни решения на цели фасади или интересни орнаменти днес е немислимо без помощта на полимерните мазилки. Мазилките от този вид са се наложили като издържливи при влагането им върху всякакви минерални основи и най-вече върху топлоизолационни системи. Не на последно място при избора им влияе и фактът, че са на много изгодна цена.

полимерна фасадна мазилка

Баумит ГранопорТоп е пастообразно крайно покритие, разработено на основа водна полимерна дисперсия. Като полимерна мазилка Баумит ГранопорТоп, е подходящ както за фасада, така и за интериор. Произвежда се в драскана и влачена структура с различни зърнометрии. Баумит ГранопорТоп е отличен завършек на топлоизолационните системи, може да се полага върху бетон и органично свързани шпакловки и мазилки, а в интериора е подходяща за нанасяне върху гипсосъдържащи материали или гипсокартон. Мазилката се доставя готова за употреба в кофи и се оцветява в 758 цвята от каталога Баумит Life.

Стабилна структура

Баумит ГранопорТоп е пастообразен продукт с висока механична якост, еластичност и устойчивост на цвета. Мазилката осигурява отлична защита на фасадата във времето, като същевременно гарантира високо качество. Поради органичния си характер, Баумит ГранопорТоп съхне по чисто физичен път, отвън навътре, чрез отдаване на количеството вода, което се съдържа в нея. По време на съхненето, съдържащите се в мазилката минерални частици се свързват една с друга посредством наличните малки, но изключително здрави частици от изкуствена смола. Ставащото между тях може да се сравни с процеса на разтопяване. Изкуствената смола изгражда мрежа около едрите минерални частици в структурата на покритието. По този начин се образуват микропори и канали и се създават условия за свободно преминаване на водните пари. Така покритието, подобно на човешката кожа, изпълнява аналогична регулаторна функция - при дъжд не пропуска навътре водата, а същевременно може да поема и отдава влагата отвътре навън.

Вашите предимства

Характерно за полимерната мазилка Баумит ГранопорТоп е, че благодарение на еластичността си тя може да поеме в голяма степен промените, ставащи в основата вследствие на температурните разширения и свивания, без да се напука. След като мазилката е нанесена и оставена за изсъхне, тя образува здрава обвивка на стената.

Резултатът е крайно покритие, което дължи здравината си на следните предимства:

  •    сравнително лесно и бързо полагане;
  •     лесно структуриране;
  •     висока водоотблъскваща способност - мие се лесно;
  •     стабилност на формата и структурата;
  •     устойчивост на атмосферни влияния;
  •     безкрайни възможности за оцветяване;
  •     трайност на цвета;
  •     добра паропропускливост.

За какво да внимаваме

Често мазилките на база органични смоли се бъркат със синтетични продукти. По отношение на физичните качества те нямат нищо общо помежду си. Те притежават множество предимства, вече изброени по-горе. Недостатъците са, че са статични (задържат прах) и при подходящи условия (много влажен климат, близост до водоизточници и др.) създават среда с pH, подходяща за развитие на плесени и мухъл. Тогава на помощ идват специални противогъбични добавки, с които се произвежда мазилката.

Баумит ГранопорТоп не трябва да се полага, ако температурата падне под +5С. Ако работите при високи температури е възможно, поради бързото изсъхване на мазилката да се получи незадоволителен резултат като краен ефект.

При вътрешно полагане трябва да се осигури добро проветрение в процеса на съхнене. Не е допустимо смесването на Баумит ГранопорТоп с други материали. Инструментите за преработка трябва винаги след работа да бъдат измивани много добре с чиста вода.