Топлоизолация и здраве

ЕФЕКТИВНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ И ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ

За да се постиигне здравословно обитаване от съществено значение е направата на оптимална фасадна топлоизолация. Колкото по-добре е подбрана изолацията, толкова по-осезаемо ще чувствате комфорта в помещенията. От една страна с цялостната топлоизолационна система намаляваме разходите за енергия, от друга - подобряваме качеството на живот.

топлоизолация

Какво е цялостна топлоизолационна система?

Цялостна топлоизолационна система е тази, която се състои от изпитани системни компоненти за външно топлоизолиране на сгради. Тя представлява най-добрата предварителна грижа за Вашия дом. Вие започвате да печелите още от първия ден от спестените енергийни разходи и повишеното качество на живот.

Системата е важна

Баумит предлага висококачествени топлоизолационни системи, състоящи се от ефективни топлоизолационни плочи, изпитани и доказани във времето лепилни и шпакловъчни смеси и иновативни крайни покрития. Интегрираните топлоизолационни системи на Баумит са сигурен щит за Вашата сграда и ги защитават от външни влияния. Стените остават сухи и без напрежения.  Много ценна функция на добрата изолация обаче е да поддържа постоянна вътрешната температура.

Енергоспестяване и здравословно обитаване в едно

През лятото топлоизолационната система предлага най-добрата топлинна защита, като предпазва стените от прегряване, а през зимата благодарение на нея стените остават топли. Повече от ясно е, че топлоизолационната система играе ролята на естествен климатик.  Освен това висококачествените крайни покрития – мазилки, предпазват фасадата от атмосферни влияния. Интегрираните топлоизолационни системи на Баумит се нуждаят от минимална поддръжка и така увеличават стойността на Вашия дом. За съществуващи обекти термичното саниране също предлага ефективен вариант за намаляване на енергийните разходи и увеличаване на комфорта и  по този начин допринася за здравословния начин на живот. Перфектната топлоизолация има влияние не само върху температурата на въздуха. Конвекцията на въздуха, въздушната влага и защитата от мухъл също се влияят положително от една добре изолирана фасада.

Топлоизолацията като естествен климатик

1. Температура в помещенията

Топло през зимата и прохладно през лятото. Благодарение на правилната температура жилищното помещение става комфортно за обитаване. Ние чувстваме уют и сме по-здрави.

лято
зима

2. Конвекция

Топлоизолацията се грижи вътрешната повърхност на стената да бъде топла. Благодарение на това се противодейства на неприятните течения, които биха се получили от конвекция на топлината.

3. Влажност на въздуха

Добрата топлоизолация редуцира разходите за отопление и упражнява положителен ефект върху влажността на въздуха и с това допринася за един постоянен и здравословен климат.

4. Образуване на мухъл

Правилно подбраната и изпълнена топлоизолация премахва топлинните мостове. Така се избягва получаването на конденз и впоследствие появата на мухъл.

5. Спестяване на енергия

Добрата топлоизолационна система спестява до 50% от Вашите разходи за енергия, и то през целия Ви живот.

6. Спестяване на строителни разходи

Успоредно с разходите за отопление чрез изграждането на топлоизолационни системи, благодарение на по-тънките стени, се спестяват и строителни разходи. Освен това Интегрираните топлоизолационни системи са с много ниски разходи за поддръжка.

7. Дизайн

Интегрираните топлоизолационни системи на Баумит предлагат практически неограничени възможности за оформление що се отнася до дизайна, структурата и цвета.