Баумит-акция за служителите:
Здравословен вътрешен климат за всички!

По време на коронакризата повечето австрийци наистина осъзнаха важността на здравето и комфорта между собствените четири стени. Така на собственика на Баумит Робърт Шмид му хрумна идеята как да направи времето за „престой у дома“ по-активно и по-здравословно: По време на локдауна той предложи безплатно минералната боя за стена Баумит ЙонитКолор на всичките 6 300 служители в цяла Европа – при това с поразителен успех.

Почти цялата работна сила в Баумит Австрия се възползва от „кампанията Баумит Йонит“ и грабна валяк и четка, за да създаде „комфортна среда“ у дома. Многобройни фотоимпресии от бояджийската акция, в която участваха цели семейства, междувременно бяха качени в дигиталния „Корона – Йонит албум за спомен“.

"Ние сме ентусиазирани от високото ниво на одобрение и многобройните отзиви за отличната покриваемост, консистенция и качество на Баумит ЙонитКолор. Със стенните покрития Баумит Йонит можем да направим малък, но важен принос за подобряване на вътрешния климат в помещенията. Домашният офис и домашното обучение ни поставят пред нови предизвикателства, защото изискват допълнително ниво на концентрация. Ориентираните към бъдещето продукти като Йонит допринасят значително за комфорта и по този начин за здравето. Имунната система се стимулира и обитателите могат да издържат на предизвикателствата на ежедневието“, радва се управителят на Баумит Австрия Георг Бурсик за успешната кампания.

Георг Бурсик, управител на Баумит Австрия

Баумит Йонит поддържа имунната система

Прекарваме около 90% от живота си на закрито. Всеки ден вдишаме невероятните 11 500 литра въздух. Качеството на въздуха, особено в затворени помещения, оказва значително влияние върху нашето здраве и комфорт. Това зависи от различни фактори като температура, влажност на въздуха, полени или прах. Броят на полезните за здравето въздушни йони също оказва значително влияние.

Колкото повече въздушни йони има в стаята, толкова по-добро е качеството на въздуха. Въздушните йони привличат фината прах и полени и ги обединяват в по-големи, по-тежки единици. Те падат на земята по-бързо и вече не могат да се вдишват. Известният в Астрия институт Fraunhofer е тествал ефекта на Баумит Йонит в актуално проучване и резултатите показват, че качеството на въздуха е видимо подобрено. Така се поддържа имунната защита - изключително важна функция, особено през зимните месеци.

фотоимпресии от бояджийската кампания

Многобройни фотоимпресии от бояджийската кампания, в които участват цели семейства, междувременно бяха качени в дигиталния „Корона-Йонит албум за спомен“.