Тържествено връчване на дипломи на абсолвентите от Архитектурен факултет

На 25.06.2021 се проведе тържествено връчване на дипломи на абсолвентите от Архитектурен факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия, гр. София. На официалната церемония присъстваха доц. д-р арх. Виолета Комитова – министър на Регионалното развитие и благоустройство, арх. Дарина Димитрова, главен ескперт в отдел „Недвижимо културно наследство“ към Министерство на културата, Константин Павлов, кмет на столичния район “Лозенец”, арх. Васил Василев – председател НА РК СОФИЯ-ГРАД, проф. д-р арх. Тодор Булев– председател на САБ, медии, представители на бизнеса, гости, както и академичния състав и преподаватели. 

Ректорът проф. д-р инж. Иван Марков поздрави дипломантите за техните усилия и успешното им завършване. Той изтъкна, че в университета се преподават знания, но опитът не може да бъде предаден в учебна среда и натрупването му е лична отговорност на всеки. Министър Комитова ги приветства с добре дошли в света на бизнеса и посъветва новите архитекти да не спират да се усъвършенстват. Тя изрази надеждите си, че младите специалисти ще продължат да се развиват в България и ще имат ентусиазъм да променят средата така както искат.

изложба дипломни проекти

Унивеситета беше организирал изложба с дипломните работи, а най-добрите проекти бяха отличени с награди както от браншовите организации, така и от бизнеса.

Баумит България връчи парична награда на арх. Гергана Кочева, за дипломния ѝ проект на тема „Архитектурно училище на остров Адата – гр. Пловдив“, с дипломен ръководител доц. д-р арх. Гичка Кутова. Освен това арх. Кочева ще има възможността да посети заводите на фирма Алу Кьониг Щал в Германия, както и да стажува в архитектурно бюро 10 Архитекти ЕООД.

награда арх. Гергана Кочева
награда дипломен проект