БАУМИТ LIFE CHALLENGE 2021

Баумит награждава най-добрите фасади в Европа. 

Когато през 2012 г. беше въведена най-голямата цветова система за фасада „Baumit Life“, маг. Робърт Шмид (управляващ директор на групата Баумит и представител на собственика Шмид Индусти Холдинг) се амбицира да повиши самосъзнанието на своите служители, като им отвори очите за това колко важни обекти за много поколения напред са направени със строителни материали Баумит и как тези обекти с въображение, дизайн и майсторство стават уникални свидетели на нашето време. Роди се Баумит Life Challenge!

Днес международното състезание Life Challenge с всички участващи проекти е синоним на перфектното сътрудничество между Баумит, архитекти, инвеститори и изпълнители.

За да разшири дизайнерските възможности на фасадата до безкрайност, цветната система Baumit Life предлага 888 фасадни цвята, а с моделиращата се мазилката Баумит КреативТоп става възможна всяка структура. И тъй като архитектите обичат да проектират в бяло, с „Shades of White“ от 2021 г. се предлага допълнителна цветова палитра от 12 бели тона за постигане на перфектния изчистен вид.

Планираната церемония по награждаването на Баумит Life Challenge във Валенсия през пролетта на 2020 г. беше отлагана няколко пъти заради пандемията. Тъй като почти година по-късно нямаше подобрения на пандемичните мерки, беше решено награждаването на най-красивата фасада в Европа да бъде предавано онлайн на живо.

„Баумит Life Challenge 2020/21 постави нов рекорд: Бяха подадени 385 заявления от 26 страни. Благодарностите ни отиват както към участниците – партньори на Баумит, така и към служителите ни и естествено към журито от експерти. Всички те направиха възможен този страхотен проект.“, казва Роберт Шмид въодушевено. 

Робърт Шмид - управител на Шмид Индустри Холдинг

От 36 – те номинации от 16 държави за финала архитектурното жури отличи като победител и носител на голямата награда Life Challenge за 2021 проекта MO  Museum във Вилнюс на “Studio Libeskind” и “Do Architects”. Заедно със златния трофей, носителят на голямата награда ще получи 6.600 €. Освен това още 6 държави се радват на победа в една от шестте категории и съответно на парична награда от 3.300 €. 

Европейска награда Life Challenge за 2020/21: 

Ето и победителите:

Голяма награда 
Life Challenge Award 2020/21:  

Mo Museum, Vilnius (LT)

Категория Еднофамилни къщи:

Longitudinal-Axis Home, Budakeszi (HU)

Категория Жилищно строителство:

Murgle Apartments, Ljubljana (SI)

Категория Нежилищно строителство:

The Courtyard, Trnava (SK)

Категория Историческо реновиране:

Secession, Wien (AT)

Категория Термично саниране:

Vivienda Alcoba, Alcoba de la Torre (ES)

Категория Структурата среща дизайна:

Rue Curial, Paris (FR)

Българският обект, достойно представил се в категория  „Жилищни сгради“

Atlantis Residence Park, гр. Бургас (BG)

Гледайте церемонията Life Challenge