Фасадата на „Кабаре Лотос“ от гр. Варна отива на финала във Валенсия

Пети конкурс за най-красива европейска фасада „Life Challenge 2022“

Международното жури на петия европейски конкурс на Баумит за най-красиви фасади "Life Challenge 2022" излъчи своите финалисти. От 322 избрани фасади от 23 държави само 36 отидоха на финала, който ще се състои на 19. Май 2022 във Валенсия, Испания. 

Затова сме горди, че българска фасада успя да се пребори с голямата конкуренция и да влезе в крайната шестица в категория „Нежилищни сгради – ново строителство“. Проектанти на тази безспорно интересна и модирна сграда  са арх. Добринка Петкова и арх. Георги Бачев. Изпълнител е фирма „Симплекс строй“ ЕООД с управител Траян Георгиев. Инвеститор е „Лотос премиум“ ООД . „Изключително се радваме, че нашата сграда успя да се класира за финала в едно оспорвано европейско състезание. Това е своеобразно признание за българската архитектура и строителство, което нас като инвеститори може само да ни радва.“, заяви Ирина Тен – инвеститор на обекта. 

Кабаре Лотос

За направата на модерната фасада са избрани премиум продукти – топлоизолационна система Баумит Стар с крайно покритие самопочистващата се мазилка НанопорТоп в бял цвят, безупречно изпълнени от строителя „Симплекс строй“.

Български обект е на финала, а защо не и да спечели? Ще видим на 19. май във Валенсия. 

А ако все пак сте разочаровани, че Вашата фасада не се е класирала за финала, имате още една възможгност да я подкрепите. Гласувайте тук: https://baumit.bg/lifechallenge2022/projects

Фасадата с най-много гласове също ще бъде обявена публично на финала.