Студенти за материалите на Баумит и здравословния живот

На 21.04.2019г. Баумит отново бе партньор на международната студентска организация AIESEC* във форума “Business in Practice”.  

Студенти и здравословните строителни материали

29 студенти от различни университети се записаха през тази година за решаване на бизнес казуса на Баумит. Желанието им беше да се сблъскат с реална задача от професионалния живот и да премерят сили за успешното й решаване.

Задачата, която екипът на Баумит постави на студентите, се оказа много интересна за тях. Ти трябваше да създадат рекламна кампания за трите стълба във философията на Баумит за здравословен живот – «Първо изолирайте», «Солидните елементи са важни» и «Ценностите на интериора». Тези три стълба за връзката между Баумит материалите и здравословното обитаване бяха подробно обяснени в презентациятта на д-р инж. Красимир Делов – главен технолог на Баумит България. Разделени на три групи студентите  трябваше да разберат в детайли качествата на продуктовите групи и да създадат стратегия за рекламна кампания насочена към целевите групи – архитекти, търговци, строители, инвеститори и крайни клиенти.  

Отборите работиха сериозно и със забележителен ентусиазъм. Повече от 4 часа продължиха дискусиите по рекламните стратегии, насочени към различните целеви групи.


студенти решават бизнес казус

Като най-изчистена  откъм идеи беше презентацията на отбор «Кокиче». Те развиха своята рекламна кампания за важността на масивните елементи под мотото «Живей здравословно! Започни от дома си!».  С най-многобройни идеи за необходимостта от топлоизолиране бе презентацията на отбор «Ива», който работи със слоганите «Изолирай стреса» и «Повече Баумит, повече здраве». На отбор «Слънце»  се падна задачата да разработи кампания за изтъкване на възможностите на интериора за здравословното обитаване. Неговият слоган беше: «Здраве, грижа и комфорт не са мит с Баумит».

Журито на Баумит в състав инж. Надя Начева, инж. Красимир Делов, инж. Огнян Цонков и Юлия Димова  анализира представянето на отборите, обърна внимание на недостатъците и изтъкна добрите идеи, съпътстващи всяка една презентация. Всички студенти в края на деня останаха с чувството, че са участвали в нещо изключително полезно. Те добиха и самочувствие, че имат потенциал да се справят с реални задачи от бизнеса. На всеки участник в казуса Баумит България връчи сертификат.

 AIESEC е най-голямата международна студентска организация и присъства в 126 страни и над 1700 университета по целия свят. Тя има за задача да подпомогне младите хора да развиват лидерските си умения. За да осъществи тази своя цел, AIESEC организара всяка година конференции, предоставя професионални стажове и лидерски позиции за своите членове. Заедно с фокуса към изграждане на лична мрежа от контакти и определяне посоката и амбицията за бъдещо развитие, AIESEC прилага иновативен подход за развитие на младите хора, като ги въвлича в своята дейност.

Студенти от отбор Ива

Отбор Ива: Ива Хаджийска от УНСС, Данаил Петков от УНСС, Благой Кавръков от СУ, Николай Йовчев от УНСС, Веселин Рацов от ТУ, Ирина Иванова от София, Гюлкибар Мюмюн от УНСС, Илияна Банкова от УНСС, Теодор Манев от УНСС и Мартин Станкев от УНСС

Отбор Кокиче: Цветелина Панайотова – компютърен инженер, Любомир Любенов Любенов от УАСГ, Кристина Нушкова от СУ, Александрина Иванова от УНСС, Катя Георгиева – начален учител, Христо Христов – занимава се с финансова интелигентност, Микаела Попова – ТУ, Тавит Тавитян – ТУ, Силвиян Стефанов – УНСС

Студенти от отбор Кокиче
Отбор Слънце

Отбор Слънце: Райна Димова – СУ, Радмил Добрев – УНСС, Никола Перпериев – ТУ, Гергана Козарева – УНСС, Николета Пенева – НБУ, Деница Пеянска – УНСС, Десислава Иванова – НБУ, Михаела Иванова - СУ