48 студенти от специалността „Строителство на сгради и съоръжения“ в УАСГ бяха топло посрещнати от екипа на Баумит!

Бъдещите инженери се потопиха във важни и любопитни факти, свързани с историята на компанията – от 1810 г. през основаването на Баумит България в Елин Пелин до визията за устойчиво развитие на целия холдинг. А визията е ясно фокусирана върху човека: „Ние желаем всички хора да живеят здравословно, енергоспестяващо и красиво“. Студентите се разходиха виртуално из ултрамодерния парк Вива, който въплъщава 100% от визията на компанията и който симулира реални ситуации на обитаване, за да установи взаимодействието между строителните материали и тяхното въздействие върху хората. 


След това нашият колега д-р инж. Красимир Делов – продуктов мениджър в Баумит България – запозна в детайли всички присъстващи с продуктите от нашето богато портфолио и най-важното: с тяхното правилно приложение.
А за да може да се запознаят съвсем реално с продуктите, бъдещите инженери излязоха от офиса и след минута влязоха в директен досег с производството – в завода на Баумит в Елин Пелин.
Тук студентите видяха на живо къде се произвеждат сухи строителни смеси и пастообразни продукти и как в дисолвъра се случва магията на цветовете от впечатляващата палитра на Life (1068 цвята).


В края на деня 48 бъдещи инженери потеглиха към София, обогатени с реални знания и убедени, че Баумит наистина е синоним за компетентност в строителството, за модерни и висококачествени продукти и за иновативна компания, която е винаги с една крачка напред.