БАУМИТ БЪЛГАРИЯ се включи в кампанията „Ти си ключът. Отвори Бузлуджа!“

Кампанията, която беше и мото на фестивала OPEN BUZLUDZHA 2022, цели да обезопаси и отвори сградата за посетители. Фестивалът OPEN BUZLUDZHA 2022 се проведе от 19 до 21 август на поляната до хижа Бузлуджа в подкрепа на опазването на монумента. Фирма БАУМИТ БЪЛГАРИЯ се включи в кампанията "Ти си ключът. Отвори Бузлуджа!". Целта на фестивала тази година беше обезопасяването на монумента и отварянето му за посетители в актуалния му вид, защото осигуряването на достъп в сградата е важна стъпка за осведомеността и устойчивото развитие на проекта. Първата мярка е обезопасяването на покрива с обща площ 2500 кв.м, за което са необходими 75 лв. на квадратен метър.

Монументът на връх Бузлуджа е уникален и фондация "Проект Бузлуджа", ръководена от арх. Дора Иванова цели опазване и възстановяване на обектът.

На 9.12 се състоя официално отваряне на вратите на Бузлуджа и представяне на резултатите от проекта за "Обезопасяване и осигуряване на временен посетителски достъп". На церемонията присъства Милен Михайлов – регионален търговски директор за региона, който получи символичен ключ към мономента и грамота.

Ти си ключът отвори Бузлуджа
бузлуджа