Саниране на бетонен балкон
star_border

Саниране на бетонен балкон

Най-често срещаните дефекти в изнесените балкони са причинени от обрушавания на бетона, корозията на парапети и непокритата армировка на местата на закотвяне. Баумит предлага продукти за реконструкция на бетонни конструкции и за защита на съществуващи балкони.

Системата Баумит Бето осигурява перфектно и просто решение в следните случаи:

  • Реконструкция на оригинални повърхности чрез ремонт на ронещи се повърхности и неравности
  • Изравняване на повърхности
  • Защита от корозия и полагане на покритие за усилване на бетона
  • Защита от замръзване и размразяване (висока механична и химична устойчивост)
  • Усилване или възстановяване на граждански структури

Инструкции стъпка по стъпка

Почистване

1. Почистването на нездрави части се извършва с шило, секач или чук до достигане на здрав бетон.

премахване на ръжда

2. Внимателно почистете армировката от корозията до метален блясък чрез шлайфане или посредством телена четка.

премахване на прах и замърсявания

3. Почистете повърхността с водна струя под високо налягане, за да премахнете прахта и други замърсявания от повърхността и да осигурите висока степен на сцепление с другите материали.

антикорозионно покритие БетоПротект

4. Веднага след почистването на повърхността на армировката и стоманените компоненти, нанесете 2 слоя антикорозионно покритие Баумит БетоПротект (Baumit BetoProtect). Нанесете втория слой минимум 6 часа след първото нанасяне.

намокряне с вода

5. Един ден преди нанасянето на свързващия мост Баумит БетоХафт (Baumit BetoHaft), повърхността се навлажнява достатъчно с вода още веднъж, за да се осигури перфектна връзка със следващия материал. Трябва да се предотврати образуването на воден филм по повърхността.

грундиране с БетоХафт

6. Нанесете свързващия мост Баумит БетоХафт (Baumit BetoHaft) с твърда четка върху предварително намокрена повърхност, за да постигнете непрекъснато покритие върху повърхността и да осигурите добра връзка с последващо положения материал. Всички отвори и кухини трябва да бъдат внимателно покрити.

свързващ шлам БетоФил

7. Нанесете свързващият шлам БаумитБетоФил (Baumit BetoFill) върху слоя Баумит БетоХафт (Baumit BetoHaft), като се внимава да се работи винаги по метода „прясно в прясно”. Свързващият шлам може да се нанесе с дебелина на слоя до 40 мм при едно полагане. Внимание! БетоХафт не може да се нанася върху сух свързващ мост. Ако случаят е такъв, свързващият мост трябва да се отстрани и процедурата да се повтори.

поставяне на водооткапващ профил

8. Интегрирайте подходящ водооткапващ профил на долния ръб на балкона. След това нанесете бетонната шпакловка Баумит БетоФиниш (Baumit BetoFinish) равномерно върху предварително намокрената повърхност по метода  „прясно в прясно” с дебелина максимум 5 мм за изглаждане на повърхността.

Зашита от бързо изсушаване

9. Защитете реконструираните балкони от прекалено бързо изсушаване (например с полиетиленово фолио). След изсъхване на слоя, направете крайното повърхностно третиране с боя.

Продукти Баумит