Дизайн Студио 2021

Дизайн Студио 2021

За втора поредна година през месец септември се проведе Дизайн Студио. В проекта участват  студенти по „Архитектура“, които са амбицирани да придобият добри практически умения. Студентите трябваше да създадат архитектурен проект на база на методиката, разработена от проф. д-р арх. Стефан Попов. Програмата беше реализирана в рамките на Archplay Academy,  а основател на платформата е д-р арх. Анета Славова. Участниците имаха две седмици, изпълнени със семинари и лекции и преживявания. (Както самата арх. Славова подчертава: „Архитектурата е преживяване, което се създава за хората.“)

„Архитектурен проект на богата къща в с. Бистрица“ бе темата тази година, като всеки от студентите трябваше да съобрази своя проект с професията на бъдещите обитатели – архитект, художник, програмист и т.н.  

На 23.09.2021 г. се състоя защита на изготвените проекти пред представители на архитектурните среди, бивши студенти на арх. Попов и представители на спонсорите – Баумит България, Велукс България и Яфа. Участниците представиха много добре обмислени проекти, както от гледна точка на предназначение и функционалност на сградата, така също и като емоционално въздействие.

Първа награда получи най-младият участник Стоян Карамитев, който едва пристъпил във 2-ри курс, специалност Архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия успя да завладее журито. Студентът надмина очакванията на всички за развитието на такъв тип проект за толкова краткото време. На връчването на наградите присъства и д-р инж. Красимир Делов – продуктов мениджър в Баумит България ЕООД.

Повече за проекта може да прочете на https://www.archplay.academy/

Дизайн Студио 2021
Дизайн Студио 2021
Дизайн Студио 2021