Баумит Баумакол – система за полагане на плочки
star_border

Системa Баумит Баумакол – за безупречно полагане на плочки

Основи на полагането на облицовки

За да се положат различни видове облицовки с високо качество основата трябва да бъде здрава, носимоспособна, суха, чиста и достатъчно равна, като например бетон, порест бетон, сухи мазилки и т.н.

баня в синьо

Полагане на плочки

Неравностите по пода трябва да бъдат изравнени предварително. Това може да се осъществи с помощта на нивелиращи смеси на циментова основа – напр. Баумит Нивело 30 (Baumit Nivello 30). В случай, че трябва да се даде наклон, може да се използва замазка Баумит Солидо Е 225 или Солидо Е160 или Баумит Рапидо 1.

Неравности по стените

Неравностите по стените могат да се отстранят с помощта на Баумит МултиРенова (Baumit MultiRenova) – фина мазилка и шпакловка в едно.

Грундиране

Силнопопиващите основи могат значително да намалят слепващата способност на лепилата или хидроизолациите. Подходящо избраният грунд ще служи като свързващ мост, т.е. ще образува достатъчно груба повърхност за да подобри сцеплението. Освен това грундът уеднаквява попиващата способност на основата и я прави равномерна по цялата повърхност. За попиващи основи използвайте свързващия грунд Баумит Грунд (Baumit Grund), а за непопиващи основи е подходящ Баумит СуперПраймер (Baumit SuperPrimer).

Хидроизолация – влагата няма шанс

Подовете и стените в мокрите помещения, изложени на прякото въздействие на вода (напр. душ кабини, тоалетни, плувни басейни), трябва да бъдат достатъчно добре изолирани. Баумакол Протект (Baumacol Protect) е предназначена за хидроизолиране на тераси, балкони и външни пространства, както и на душ кабини и бани. Течната хидроизолация Баумакол Пруф (Baumacol Proof) е само за вътрешно приложение.

Хидроизолацията се смята за завършена, когато ръбовете и ъглите между стена-стена и стена-под се запечатани с хидроизолационна лента Баумакол Страп (Baumacol Strap), както и с компоненти за гъвкаво запечатване на входове и пробиви за фитинги.

лепила за плочки

Лепила – открийте подходящото решение 

Висококачествената керамична облицовка на стени с много цветове, шарки и разнообразни материали няма как да ограничи творческите Ви наклонности. Въпреки това е важно да изберете правилния тип лепило, което да гарантира стабилност и красота в продължение на много години.

Баумакол предлага правилния тип лепило за всяко приложение, започвайки от стандартното лепило Баумакол Бейсик (Baumacol Basic), и достигайки до висококачественото лепило Баумакол ФлексТоп (Baumacol FlexTop). Разбира се на Ваше разположение са и среднослойните ни лепила, подходящи и за облицовъчни камъни, като Баумакол ФлексМармор (Baumacol FlexMarmor) – лепило за светли камъни и мрамор и Баумакол ФлексТрас (Baumacol FlexTrass) – за лепене без появата на соли на естествени камъни и клинкер.

Баумакол лепила

Фугиране – финални щрихи в модерни цветове

фугата е важна

Фугирането има особено важна функция при керамичните покрития. Добре изпълнената фугираща смес свързва отделните компоненти на облицовката, осигурява защита от влага и не на последно място участва в образуването на цялостен естетически образ на покритието.

Баумакол Премиум Фуга (Baumacol PremiumFuge) се предлага в 24 цвята. Фугиращата смес е еластична, водоустойчива, с перлен ефект и защита от замърсяване и образуване на мухъл. Към фугиращите смеси се предлага и същият набор от цветове Баумакол Силикон (Baumacol Silikon), както и един прозрачен, така че при съвместното използване на фуга и силикон да няма разлика в цвета.