Универсално лепило Баумакол ФлексУни
star_border

Баумакол ФлексУни – универсалното лепило за дома

  • за гранитогрес на открито и закрито
  • за фаянс, теракота и естествен камък
  • за лепене върху подово отопление

лепило Баумакол ФлексУни

Баумакол ФлексУни е минерално прахообразно лепило клас C2 Т. То е подходящо за тънкослойно полагане (до 5-6 мм) на керамични плочки, естествен камък и други строителни плочи. Лепилото е специално разработено за полагане на гранитогрес с водопоглъщане < 0.5 %.

Приложение

Баумакол ФлексУни може да се прилага върху всички обичайни основи в строителството, като например бетон, мазилка, замазка, зидария, клинкер, леки бетони и газобетони, гипсокартонени плоскости, анхидритни замазки. Може да лепи и върху бетонни панели и видим бетон. Използва се в областта на тераси, фасади и при подово отопление. На практика Баумакол ФлексУни е универсално лепило за всички видове плочки, които ще лепим вътре в жилището си – керамика, клинкер, гранитогрес и камък.

Полагане

полагане на плочкиКоличеството вода с което се разбърква 1 торба от 25 кг е 8 литра, срещу 6 л на подобни аналози от пазара, т.е. от една торба получавате повече лепилен разтвор. Времето за използване на готовата смес е 4 часа, а отвореното време е 30 мин.

Лепилото се нанася на две стъпки. В първата стъпка се полага тънък контактен слой върху основата, а във втората стъпка лепилото се изтегля със съответния гребен под ъгъл 45°–60° спрямо основата върху още пресния първи слой. Плочките се полагат и притискат в пресния лепилен състав, а евентуалният излишък се отстранява с помощта на мокра гъба.