Баумит Опън - активнодишаща топлоизолация в система
star_border

Топлоизолационна система
Баумит опън (Baumit open)

Топлоизолацията играе важна роля в осигуряването на комфортен живот и здравословен климат в дома. Правилно изолираната къща осигурява уютна топлина през зимата и защита от горещината през лятото, балансирайки вътрешния климат през цялата година без големи колебания.

  • Силно паропропусклива  топлоизолационна система
  • Оптимален климат в дома за по-голям комфорт
  • Изолация за всяка фасада - на нова сграда или реновиране

Прохлада през цялата година

Баумит опън (Baumit open) влияе положително на вътрешния климат и осигурява топлина през зимата и прохлада през лятото. Дори в добре изградена суха къща, едно четиричленно семейство при нормална дейност в домакинството генерира до 20 л вода на ден. Високата паропропускливост на топлоизолационната система Баумит опън (Baumit open) значително помага да се елиминира тази генерирана влага без прекомерни топлинни загуби. Системата има същата паропропускливост като тухлената зидария и по този начин образува, заедно с тухлената зидария, еднородна и силно дифузно отворена облицовка на къщата, която постоянно пропуска излишните водни пари навън.

Не се притеснявайте за изолацията на старите сгради

Благодарение на специалните свойства на лепилото Баумит СтарКонтакт бял (Baumit StarContact white) е възможно  изолирането на стари сгради с повишена влага и съдържание на соли в зидарията. След отстраняване на влагата и повредента мазилка и премахване на причините за влагата може да се направи допълнителна хидроизолация заедно с изолирането на сградата. Системата Баумит опън (Baumit open) непрекъснато пропуска влагата и всички соли от зидарията се депонират в пространството между зидарията и изолационните плочи. С Баумит опън (Baumit open)  можете да изолирате по-стари сгради, да ги предпазите от неблагоприятни климатични явления и да удължите живота им.

Системно решение

Изолационната система Баумит опън (Baumit open) се състои от съвместими паропропускливи компоненти от най-високо качество. Сърцето на системата са фасадните изолационни плочи на основата на полистирен. Високата паропропускливост се осигурява от патентованата система от отвори в изолиращия материал, които осигуряват бързо преминаване на водните пари навън. Въздухът, затворен в отворите след подходящо залепване и шпакловане, допринася още повече за ефективната топлоизолация. По този начин „перфорираният“ полистирен изолира също както и изолационните материали без перфорация, но притежава отлична паропропускливост. Предимството пред минералната вата е неговата проста преработка и изгодна цена. Алтернатива на белите изолационни плочи са сивите изолационни плочи Баумит опън плюс (Baumit open plus), които благодарение на съдържанието на инфрачервени абсорбери и рефлектори осъществяват с около 23% по-добър топлоизолационен ефект. Бялото високо вискозитетно лепило Баумит СтарКонтакт (Baumit StarContact) е много гъвкаво и устойчиво на атмосферни влияния. То има отлични свойства при преработка. Самопочистващата се мазилка Баумит НанопорТоп (Baumit NanoporTop) е изключително устойчива на замърсяване и развитие на водорасли.

Компоненти на топлоизолационната система

компоненти на Баумит опън
  1. Основа - нова зидария или оригинална основа
  2. Анкериране – лепилните анкери Баумит СтарТрек (Baumit StarTrack) имат много предимства: без термични мостове, анкерите не се отбелязват по повърхността на фасадата, използват се един тип анкери за различни дебелини на изолацията.
  3. Лепило - бяло лепило Баумит СтарКонтакт (Baumit StarContact ) с висок вискозитет, еластично, устойчиво на атмосферни влияния и с отлични свойства при преработка.
  4. Изолационни плочи -– сиви топлоизолационни плочи Баумит опън плюс (Baumit open Plus) или бели плочи Баумит опън Терм (Baumit open Therm).
  5. Армиран слой – лепилна и шпакловъчна смес Баумит СтарКонтакт бял (Baumit StarContact white) с интегрирана стъклотекстилна мрежа Баумит СтарТекс (Baumit StarTex).
  6. Фасадна мазилка – Баумит НанопорТоп (Baumit NanoporTop), изключително устойчива на замърсявания и водорасли.

Баумит опън - инвестиция в бъдещето

Влагането на система Баумит опън  е инвестиция в бъдещето, която гарантира отличен комфорт на жилището, в което живеем. Независимо от това, за какви стени става въпрос, дали са изградени от стара зидария или модерни тухли, системата се свързва възможно най-хармонично, като формира с тях единно цяло. Ето защо, тази супер–фасада е еднакво добра за старо и ново строителство. Тя съхранява ефективно суровините, спомага за трайното намаляване на разхода на енергия и спестява от средствата за отопление за цял един живот.

Перфектно изграждане на системата с продукти Опън

Всички продукти от системата опън притежават паропропускливост. Всеки от тях е произведен така, че съпротивлението му по отношение пропускането на водни пари да бъде минимално, близко до това на  фасадната конструкцията – тухли, зидарски разтвори и мазилки.

Нова сграда, изолирана с Баумит опън, осигурява още през първите месеци и години на обитаване по-ниска относителна влажност на въздуха в помещенията и съхне от 2,5 до 5 пъти по-бързо, в сравнение със същата сграда, изолирана с конвенционална топлоизолационна система с EPS (стиропор). Това спомага за достигане на оптимални параметри по отношение на комфорта на обитаване още след първите 1–2 години.

Перфектната съвместна работа на дифузно отворена и отлична топлоизолация, и иновативно крайно покритие – резултат от най-новите постижения на нанотехнологиите, запазва ефективността и качествата на системата за десетилетия напред.

Полагане на топлоизолационна система Опън