Защо да изолираме?

Защо да изолираме?

Приятна среда за живеене и здравословен климат - това са качества, които правят един дом уютен, а стените му придават усещане за комфорт и сигурност. Тук топлоизолацията играе важна роля. Топлоизолацията е Ваш приятел.

Перфектна защита

Топлоизолацията от Баумит действа като перфектна защита на носещите конструкции. Зидовете са защитени от атмосферни влияния и появата на мухъл и плесени върху повърхностите на вътрешните стени, а топлоизолационната система е без термични мостове, пукнатини и повреди.

Предимства на топлоизолацията. Вземете правилното решение!

на топло през зимата
Бъдете на топло през зимата

Изолацията защитава къщата Ви и поддържа топлина там, където е необходимо. В същото време масивните стени във вътрешността на къщата акумулират топлина и после

Още
Príjemný chládok v lete
Бъдете на хладно през лятото

Топлоизолацията действа като щит на Вашия дом през лятото - предотвратява прегряване на зидарията, оставяйки въздуха в интериора приятно хладен.

Още
здравословен дом
Три правила за здравословен дом

Има три основни решения, които трябва да се вземат при изграждането на здравословен дом.

Още

Пестене на финанси

къде отлита топлината

Топлоизолиране по два начина. През студените месеци чрез елиминиране на топлинните загуби се намаляват разходите за отопление, а през горещите месеци се намалява до минимум необходимостта от използване на климатични инсталации. Топлоизолацията на Вашия дом помага да спестите повече от 50% от енергийните разходи.

Рационално подбраната зидария в комбинация с правилно проектираната топлоизолационна система допринасят за реализиране на значителни икономии от инвеститора при експлоатация, осигуряват по-безопасна мазилка за интериора и лесен избор на детайлите.

Ефективно и отговорно строителство

Можете да достигнете топлинна защита на интериора в случай на „носеща стена + топлоизолация“ с по-малка обща дебелина на периферната конструкция. При застроена площ от приблизително 200 m2 това може на практика да означава до 4 m2 допълнителна използваема площ. Потребителят ще е доволен от по-голямата  използваема площ за настаняване, инвеститорът ще е доволен поради по-високата ефективност на инвестицията, особено в градовете със скъпи строителни площи.

Топлоизолационните системи на Баумит не само пестят енергия, но и допринасят ефективно за опазването на околната среда. Благодарение на намаленото потребление на енергия през лятото и зимата, емисиите на CO2 намаляват с повече от 50%. По този начин топлоизолацията дава възможност за отговорен подход към нашето жилище днес, както и към живота на нашите деца в бъдеще.