Комфортът Ви започва отвън
star_border

ПЪРВО ИЗОЛИРАЙТЕ

Комфортът Ви започва отвън

Добрата топлоизолация не само допринася значително за енергийната ефективност на Вашата сграда,  тя Ви дава приятно топли стени през зимата и приятно хладни стени през лятото. Така жизненото Ви пространство става комфортно място без течения.  С други думи, животът става комфортен и здравословен.

Какво представлява цялостната топлоизолация?

Най ефективният начин за създаване на здравословна среда за живот е да се изолира по възможно най-добър начин фасадата на сградата. Колкото по-добра е изолацията, толкова по-голям ще бъде комфортът. Това освен че е добре за здравето намалява консумацияна на енергия. 

Ефективна топлоизолация

Цялостната топлоизолация, наричана още интегрирана топлоизолационна система (ETICS), е система за външна топлоизолация, изградена от изпитани компоненти. Тя е отлична дългосрочна инвестиция във Вашия дом. Ползите от нея се усещат веднага. Те се изразяват в повишено качество на живота и намаляване на потреблението на енергия за десетилетия напред още от първия час.

Завършена система

Баумит предлага висококачествени интегрирани системи за външна топлоизолация, включващи ефективни изолационни материали, доказани във времето лепила и иновативни крайни покрития. Интегрираните топлоизолационни системи  защитават стените на дома Ви от външни въздействия и Ви осигуряват суха и свободна от напрежение стенна структура. Най-голямото предимство на добрата топлоизолация е, че поддържа вътрешната температура постоянна.

Топли през зимата и прохладни през лятото

През лятото получавате оптимална топлинна защита, която пречи на стените да се пренагреят. През зимата изолацията помага на стените да останат топли. Висококачествените лепилно-шпакловъчни смеси се полагат, за да забавят стареенето на изолационните материали.

ПОЛЗИ

Ефективната топлоизолация поддържа стените топли през студените месеци, а през лятото оптималната изолация действа като система за естествено охлаждане на въздуха. Оптималната топлоизолация не влияе само върху температурата в помещенията. Добре изолираната фасада има положителен ефект и върху конвекцията, влажността на въздуха и предотвратяването на мухъл и плесен.

През зимата спестявате разходи за отопление …

спестявате през зимата

... през лятото спестявате разходи за климатик!

спестявате и през лятото

1. Стайна температура

Топлина през зимата, прохлада през лятото. Подходящата температура превръща всекидневната в комфортно място и прави живота Ви по-приятен и здравословен.

2. Топлинна конвекция

Топлоизолацията гарантира, че стените ще останат топли. Това позволява да се предотврати появата на неприятни течения, създавани от движението на потоци топъл въздух (конвекция).

3. Влажност на въздуха

Добрата топлоизолация намалява разходите за отопление и има изявено положително въздействие върху влажността на въздуха, с което създава балансиран и здравословен микроклимат в помещенията.

4. Развитие на мухъл

Правилно изградената изолация предотвратява появата на термо мостове.  Това не позволява да се образува конденз и предотвратява развитието на мухъл.

5. Икономия на енергия

Добрата интегрирана топлоизолационна  система за външна изолация пести до 50% от разходите за отопление, които бихте натрупали до края на живота си.

първо изолирайте