Баумит СуперПраймер – едно професионално решение, както за вкъщи, така и за големия обект
star_border

Баумит СуперПраймер

Eдно професионално решение, както за вкъщи, така и за големия обект

инж. Огнян Цонков автор: инж. Огнян Цонков

Втора седмица вкъщи. През 20 мин трябва си мия ръцете със сапун и то поне по 20 секунди. За един час три пъти, за осем часа 24 пъти. Или за времето за което съм буден около 16 часа - 48 пъти. Значи 48 пъти трябва днес да ходя до банята. И с всяко влизане в банята гледам едни и също плочки. Да здрави са, тръбите под тях са сменени, но вече са демоде. Няма да е лошо да ги сменя. Банята ще се освежи. Ще стане по-красива. Сега има толкова нови и хубави модели, ама като си помисля за къртенето и изхвърлянето на боклука тръпки ме побиват....Ама защо трябва да къртя при положение, че плочките са здрави?

„Ами сега?“-както се казваше в едно телевизионно шоу. Ами сега е много просто – ние от Баумит сме го измислили. За целта има Баумит СуперПраймер – еднокомпонен, готов за употреба, без разтворители грунд. Единственото изискване е, че старите здрави плочки трябва добре да се измият  и подсушат. Грундът е на дисперсна база с добавка на кварцов пясък. Той създава изключително здрава химична връзка с основата и същевременно грапава основа за последващото покритие. Полага се с четка, валяк, баданарка или с подходяща машина. Оцветен  е в жълто, което гарантира визуален контрол след полагането му. Разходът му върху непопиваща основа е 150 г/м². Полагането на последващите покрития става от 30 мин. до не по-късно от 48 часа.

Защо да ползваме Баумит СуперПраймер?  

грунд СуперПраймерБаумит СуперПраймер е приложим както за вътрешно, така и за външно приложение. Може да се ползва за стени, подове и бетонови тавани. Служи за подготовка на основата при попиващи и непопиващи основи, включинелно за стари основи при реновирането им. Специално приложим е преди полагане на Баумит нивелиращи смеси като Баумит НивелоКуатро, Баумит Нивело 30, преди полагане на плочки, за лепене плочка върху плочка. Подходящ е за грундиране на бетонови повърхности преди полагане на ръчни и машинни варо-циментови и гипсови мазилки.

грундиране със СуперПраймер
грундиране непопиващи основи

Баумит СуперПраймер се предлага в разфасовки от 20, 5 и 1 кг, което го прави изключително практичен за ремонти вкъщи. Защо? Купуваме разфасовка от 20 кг и с нея можем да грундираме всички основи, които подлежат на ремонт:

  • грундираме пода преди да положим нивелиращата смес Баумит НивелоКуатро;
  •  грундираме панелите преди да изправяме с леката ръчна гипсова мазилка Баумит УноРед или да шпакловаме с Баумит ФиноБело или ФиноГранде;
  • ако стените са тухлени и сме свалили старата нездрава мазилка, грундираме преди да я измажем с ръчната вароциментова мазилка Баумит Пума;
  • същия грунд ползваме в банята преди да лепим плочка върху плочка, грундирали сме три от стените и....................грундът свършва. Останала е една малка стеничка 4-5 м² и тогава просто си купуваме още 1 кг.