Баумит Йонит - здравословният начин на живот
star_border

60% ПО-МАЛКО АЕРОЗОЛИ

Баумит Йонит - здравословният начин на живот.

По-малко съдържащи вируси суспендирани частици във въздуха в помещението.

Веднага щом някой киха или кашля в офиса, ние започваме да се страхуваме от възможна инфекция. Тъй като всеки знае, че особено в затворени помещения рискът от капкова инфекция е по-висок отколкото на открито поради липсата на въздухообмен или недостатъчното снабдяване с чист въздух. Но изследванията вече са направили решителна крачка напред: Големите капчици, като тези, които се получават при кихане или кашляне, бързо падат на земята.

Течните частици, които се създават, когато дишате или говорите нормално, са толкова малки, че могат да се носят във въздуха до 12 часа. Въпреки че тези капчици имат максимален размер от 5 микрометра, те все още могат да съдържат вируси и бактерии. Тъй като остават във въздуха дълго време, те представляват особен риск от инфекция.

Боя за стени като пречиствател на въздуха.

ЙонитКолор от Баумит, подобно на природата, въздейства на недостатъчния брой въздушни йони в затворени помещения. Тази минерална боя, несъдържаща вредни вещества, удвоява броя на естествените въздушни йони и по този начин значително подобрява качеството на въздуха в помещенията.

интериорна боя ЙонитКолор
Как точно функционира това?

Въздухът съдържа водни частици. Когато те влязат в контакт с боята за стени и минералите, които тя съдържа, те се „зареждат“ и се превръщат във въздушни йони. Колкото по-голяма е плътността на въздушните йони, толкова повече вредни вещества могат да бъдат свързани. Това е иновативно решение не само за страдащите от алергии и търсещите релаксация и концентрация, но йоните също така потенциално оказват влияние върху продължителността на престоя на съдържащите вируси аерозоли във въздуха. В сравнително измерване на Института за строителна физика на Фраунхофер беше установено, че концентрацията на липозомни аерозоли (* неинфекциозни, вирусоподобни частици като модел за изследване) може да бъде намалена с 60% в стая, боядисана с ЙонитКолор. Като основа за сравнение послужи идентична стая, боядисана с конвенционална, неактивна боя за стени.

по-малко вируси

Още по-добре в система.

Баумит йонит - здравословната системаЗа да може ЙонитКолор да развие възможно най-добрия си ефект, влажността в помещението е от решаващо значение. За да се постигне перфектната стойност между 40-60%, Баумит разработи двете шпакловки ЙонитФиниш и ЙонитФино за гипс, бетон и стени от гипсокартон. Шпакловките увеличават броя на водните частици във въздуха и регулират влажността в околното пространство. Те създават перфектния вътрешен климат, като съхраняват излишната влага и след това, когато въздухът стане твърде сух, я освобождават. Преработката се оказва изключително проста, тъй като всички продукти са лесни за полагане. Независимо от това е важно да се съблюдава, ЙонитФиниш или ЙонитФино да се нанасят на две ръце, за да се постигне минимална дебелина на слоя от 1,5 mm. Нанасянето на крайното покритие ЙонитКолор се извършва чрез валяк или четка, а ако е необходимо, може и чрез безвъздушно пръскане. Системата може да се използва както в нови сгради, така и при ремонтни работи.

Най-високото качество на продукта е независимо потвърдено.

В допълнение, ЙонитКолор и ЙонитФиниш са отличени със знак за качество natureplus. Продуктите отговарят на строгите изисквания за опазване на климата, здравословен начин на живот и устойчивост, което ги прави идеалното покритие за здравословен интериор.

natureplus