Продукти, регулиращи  климата в интериора
star_border

Продукти, регулиращи  климата в интериора

Продуктите Клима са вдъхновени от природата

Подобно на яйчните черупки, продуктите Баумит Клима (Baumit Klima) съдържат вар. Яйчните черупки осигуряват защита на пилетата, действат като климатична камера и дори могат да бъдат използвани като храна. Твърде голямата влажност във въздуха увеличава риска от развитието на мухъл, а  плесените и гъбичките вероятно са сред най-опасните рискове за здравето у дома. Варта има превантивен ефект, тъй като е алкална. Тя естествено предотвратява образуването на плесени.

Варовите мазилки дезинфектират по естествен начин

Идеалната относителна влажност на въздуха е между 40 и 60%. Домашните акари, които могат да причинят астма, виреят при високи нива на влажност. От друга страна, твърде сухият въздух не само повишава нивата на прах, но и причинява изсъхване на лигавиците, което води до повишен риск от инфекция, например вследствие на грипни вируси през студения сезон.

Естествените източници на влажност в къщата са къпане, готвене, сушене на пране и дишане. Едно четиричленно семейство отделя до 20 литра вода във въздуха всеки ден. Строителните и ремонтните работи също могат да доведат до остатъчна влажност в интериора. Затова влагата трябва да се отвежда и частично да се абсорбира от стените, подовете и обзавеждането и впоследствие да се освобождава при необходимост.

мазилки и шпаколвки на варова основа

Как се контролира влажността на въздуха?

Продуктите Клима са създадени за подобряване на вътрешния климат. Мазилката Клима  е минерална мазилка със съдържание на натурална вар. Тя диша и действа като естествен регулатор на влагата. Този ефект се увеличава благодарение на микропорестата ѝ структура. Мазилката Клима може да абсорбира повече влага за по-кратко време в сравнение с обикновените вътрешни мазилки. В случай на понижаване на влагата, мазилката отдава бавно и равномерно влага в интериора.

Дезинфекция на въздуха по естествен начин

Варовиковият пълнител и свързващото вещество на варова основа създават мазилка с основна реакция (рН приблизително 12), което прави мазилките Клима естествени дезинфектанти. Такива мазилки са естествена защита срещу вредни микроорганизми и предотвратяват развитието на мухъл. Мазилките на варова основа са антистатични, така че не привличат замърсяващи частици.

Всичко зависи от дебелината на слоя

Дори идеалната стена в интериора се нуждае от достатъчна дебелина на мазилката. Това е единственият начин за оптимален контрол на влажността. Изхождайки от резултатите от научноизследователския парк Вива, най-добра ефективност се постига при дебелина на покритието от 1,5 см. Мазилката може оптимално да абсорбира излишната влага и да я отдава при необходимост.

Още по темата

изследователски парк Вива
Изследователски парк Вива

Изследователският парк "Вива" е най-голямото европейско изследователско съоръжение за измерване и оценка на въздействието на различни строителни материали.

научете повече
здравословен климат у дома
Как да направим стаите здравословни?

Ние прекарваме до 90% от живота си в затворени помещения. Ето защо качеството на вътрешния въздух е от решаващо значение за нашия комфорт, здраве и живот.

още
влага в стаята
Влажност в помещенията.

Влажността на въздуха във вътрешността трябва да варира от 40 до 60%. Как различните строителни материали оказват влияние върху поддържането на тази влажност?

още
варова мазилка КлимаУайт
Варова мазилка Баумит КлимаУайт

Естествената микропореста структура осигурява бързо поемане и отдаване на водните пари и се грижи за превъзходен вътрешне климат.

още