Коя мазилка е подходяща за фасадата?
star_border

Коя мазилка е подходяща за фасадата?

Мазилка или боя за фасадата?

Мазилка за фасада и боя за фасада са термини, които често се бъркат.

фасадна мазилка

Фасадните мазилки са пастообразни мазилки с различна зърнометрия, в които са вложени пигменти за да се получи избраният нюанс съгласно каталога с цветове. Те се нанасят върху повърхността в слой с дебелина равна на едрината на зърното. Прилагат се върху вече  изпълнения  армиращ слой на топлоизолацията или върху втвърдила варо-циментова мазилка.

фасадна боя

Фасадните бои са покрития, произведени в определен цвят съгласно каталога с цветове. Те се нанасят с валяк или чрез пръскане. Най-често се използват при реновиране на фасади, като ново покритие или върху гладки външни мазилки.

Премиум фасади

Изберете фасада, отговаряща на Вашите изисквания. Баумит Ви предлага фасадни мазилки и бои с най-високо качество. Можете да избирате между мазилки и бои с активно самопочистваща се способност и устойчивост на водорасли, силиконови мазилки и бои от ново поколение с функционален пълнител и нечувствителни към замърсяване или  мазилки и бои, които се произвеждат с технологията „куул“ пигменти в наситени цветове.

Активно самопочистващи се Баумит Нанопор

Фасадна мазилка и боя, изключително устойчиви на замърсяване и образуване на водорасли. Доказала качествата си от 2007 година насам. Благодарение на микроскопично гладката си повърхност и природните сили, фасадата остава трайно чиста и красива.

Високоустойчива система
Баумит Стар

Prémiová silikónová fasáda

Силиконова фасадна мазилка и боя от ново поколение. Комбинацията от висококачествен силиконов свързващ агент и функционален пълнител осигурява не само отлична обработка, но и висококачествена защита на фасадата.

Наситени цветове с
Баумит Пура

Intenzívne odtiene

Дълбоките и наситени нюанси са постоянно предизвикателство за топлоизолираните фасади.  Фасадните мазилки и бои Пура (Pura) съдържат специални „куул“ пигменти за отразяване на топлината и се отличават с висока устойчивост на цветовете. Правилното решение за реализация на тъмни фасади.

За професионалисти

Когато при вземане на решения са важни не само функционалността и естетиката, но и цената, тогава изберете от професионалната гама от фасадни мазилки и цветове. Широка гама от продукти за разнообразни приложения, за нови сгради и за реновиране при нормални условия. Предлагат се силиконови, силикатни и акрилни фасадни мазилки и бои.

Декоративни фасади

Комбинацията от декоративна мазилка Баумит КреативТоп (Baumit CreativTop) и дизайнерските бои Лазур, Металик и Блясък предлага неограничени възможности за текстуриране на Вашата фасада. В случай, че сте в творческо настроение, оставете мазилката да приеме някаква структура. Можете да получите грубо изравнени, структурирани, с вид на бетон, във формата на малки тухли или идеално гладки с последващо боядисване повърхности... за Вашето въображение няма граници.