Силиконови мазилки - крайни покрития
star_border

СиликонТоп - устойчивата мазилка

  • Еластична и здрава
  • Водоотблъскваща
  • Паропропусклива

Баумит СиликонТоп - дълготрайно покритие за фасадата

силиконова мазилкаБаумит СиликонТоп представлява пастообразна мазилка на основа силиконови смоли. Тя отговаря на всички критерии за дълготрайно и сигурно покритие на фасадата - не кредира, има отлична светлоустойчивост, механична здравина, термична устойчивост, добро сцепление с основата. Баумит СиликонТоп (Baumit SilikonTop) съчетава предимствата на силикатните и полимерните мазилки. Баумит СиликонТоп не образуват плътен филм при съхненето си, а изгражда структура с отлични дифузионни (паропропускливи) качества. Тя е силно водоотблъскваща и приложима върху бетон, стари и саниращи мазилки, за паметници на културата, както и върху всички Баумит топлоизолационни системи.

Много качества - в един продукт

Баумит СиликонТоп се различава основно от минералните мазилки по отношение на слабата водопопиваемост. Това е постигнато благодарение на факта, че свързващото вещество - силиконова емулсия, само по себе си е хидрофобно. Равномерното й съхнене позволява да се постигнат значително по-добри показатели на крайното покритие. Набирането на якост (става въпрос за един чисто физичен процес на отдаване на влагата) при Баумит СиликонТоп (Baumit SilikonTop) започва също от повърхността, но не създава предпоставка за образуване на плътен филм, възпрепятстващ дифузията, а на обединена аморфна структура, която гарантира сигурна паропропускливост. Мазилката притежава висока устойчивост срещу пукнатинообразуване, неподатлива е срещу агресивното въздействие на околната среда. Основно предимство на Баумит СиликонТоп е, че тя отблъсква прахта.

Лесно полагане

Баумит СиликонТоп има техника на полагане, идентична с тази на органичните мазилки. Повишеното търсене на Баумит СиликонТоп (Baumit SilikonTop) е предизвикано от факта, че е подобрена нейната лекота на приложение при добро сцепление с почти всеки вид основа.

полагане на силиконова мазилка

Разнообразие от структури

С Баумит СиликонТоп имате много варианти за оформления в разнообразни структури. При тази мазилка са постигнати точни решения по отношение на зърнометричния състав на пълнителите. Това е гаранция за постигане на еднаквост в избраната структура по площта на цялата фасада.

Всичко е възможно в искрящи цветове

Баумит СиликонТоп (Baumit SilikonTop) се доставя в 654 цвята от каталога Баумит Life, които остават искрящи във времето, тъй като тя е антистатична и отблъсква прахта. А благодарение на иновативната cool технология при производството на цветовете, вече е възможно да полагате тъмни нюанси с Баумит СиликонТоп на големи площи върху фасадата.