Избор на вътрешни покрития
star_border

Избор на вътрешни покрития

Изборът на подходяща мазилка може положително да повиши качеството на зидарията, да спести разходи, да сведе до минимум потребностите от труд и да предотврати появата на дефекти по време на строителството. Изборът на най-подходящата мазилка означава да се познават всички изисквания към мазилката.

ИЗБОР НА МАЗИЛКА

  • Каква е основата, върху която ще се полага мазилка? Тухла, газобетон, стара зидария и т.н.
  • Какъв окончателен вид на мазилката желаете да постигнете? Искате напълно гладка, изравнена, зърнеста или структурирана повърхност?
  • Каква е средата? Общи части, помещения с повишена влажност, натоварени структури и т.н.
зидария

Тухлена зидария

За да се гарантира правилно функциониране на зидарията, тя трябва да бъде хармонизирана с избора на подходяща мазилка. В зависимост от повърхността и нейния тип, тухлените зидове могат да бъдат измазани с еднослойна или многослойна мазилкова система. Изборът на мазилка зависи и от желания вид на повърхността, околната среда, характера на основата и изискванията за функционалност на мазилката.

omietka na pórobetón

Порьозни зидарски тела

Порьозните блокове са изработени от естествени суровини. Това са висококачествени леки блокове с висока паропропускливост.
Правилната геометрия на телата за зидария позволяват и използването на тънкослойни мазилки. Дебелините на тези мазилки за интериора започват от около 6 мм. 

Omietka na betón

Бетонна основа

Бетонът принадлежи към най-използваните строителни материали. Използва се предимно за изграждане на носещи конструкции, прегради, свързващи греди, колони, таванни плочи, фундаменти, бетонни блокове и др. За бетонната основа има разработени широка гама от мазилкови системи, както за ръчно, така и за машинно полагане, за многослойно или тънкослойно полагане, както и замазки.  


Omietka na vysoko tepelnoizolačné murivá

Висококачествена топлоизолационна зидария

Материалите за изграждане на стени са с много добри топлоизолационни свойства и имат различни строителни и физични параметри в сравнение с традиционните тухли. Ето защо трябва да се обърне специално внимание върху измазването на такива материали, а именно избор на мазилка, състав на мазилката и точен избор на детайли.

Omietka na vápennopieskové tehly

Газобетон

Екологичният материал с отлични акустични свойства и голям акумулиращ капацитет позволява използването на широк асортимент от мазилки. Препоръчваме мазилки Клима за по-добро регулиране на климата в дома.