Вар: традиционна, здравословна и екологична
star_border

Вар: традиционна, здравословна и екологична

Варо-циментовите мазилки винаги са добър избор. Тези мазилки са подходящи за всякакви условия. Трябва само да се уверите, че сте избрали правилната мазилка.

  • За ръчно и машинно полагане
  • Устойчива на влага
  • Универсално решение доказано във времето

Подходяща за всяка среда

варови стени

Варо-циментовите мазилки са известни със своята висока здравина и са подходящи за всяка среда. Това включва всички жилищни помещения от кухни до бани, стаи с повишена влага, кръчми и гаражи. Те са подходящи и при керамични облицовки.


Машинни варо-циментови мазилки

Интериорните мазилки на варо-циментова основа са първият избор за всеки интериор, а също така са удобни за бързо машинно полагане. Друг плюс е тяхната устойчивост на влага. Повърхността на мазилката е фино изгладена и лесно се боядисва с интериорна боя. Ако трябва да се полагат керамични плочки мазилката се измазва грубо.
Ако зидарията е нова и искате дебелината на мазилката да бъде 25 mm или максимално 30 mm подходящата мазилка е Баумит MPI 25.

машинна мазилка MPI25

Ръчни варо-циментови мазилки


Пума


Ръчно нанесените мазилки все още имат последователи сред любителите на прецизната изработка. Идеални за реконструкция и за по-малки пространства. Качествените мазилки с приятна рустикална структура на повърхността допринасят за приятното усещане във всеки интериор.
Баумит Пума е представлява мазилка и зидарски разтвор в едно. Тя е особено подходяща за ремонтни работи, за измазване на малки площи и е приложима както вътре, така и в екстериора. При използването й като мазилка основата се третира задължително с Баумит Шприц 4 или Баумит БетонПраймер.