Реновиране на замърсена фасада
star_border

Реновиране на замърсена фасада

В случай, че Вашата фасада не е засегната от пукнатини или други повреди, то Вашият дом се нуждае само от освежаване. Работата ще бъде лесна и бърза.

2 стъпки за нова фасада

Отложената върху фасадата мръсотия намалява сцеплението на новата боя, поради което е необходимо фасадната повърхност да се почисти с почистващ препарат преди да се положи нова фасадна боя.
След това е достатъчно да нанесете два слоя висококачествена фасадна боя и къщата Ви ще стане като нова.

Стъпка 1

почистване на фасадата с РеКлийн

Почистете повърхността с Баумит РеКлийн (Baumit ReClean).

Стъпка 2

нанасяне на фасадна боя

Нанесете нова фасадна боя Баумит СтарКолор (Baumit StarColor), НанопорКолор (NanoporColor), СиликонКолор (SilikonColor).

Инструкции стъпка по стъпка

1. Оценете състоянието на фасадата

почистване на фасадата

Повърхността на фасадата трябва да е твърда и с високо сцепление, без водорасли и пукнатини. Почистете с четка или измийте под налягане мръсната фасада. Отстранете всички ронещи се части. Необходимо е да отстраните всички други недостатъци.

2. От какво се нуждаете?

Замърсена фасада

Подгответе Баумит РеКлийн (Baumit ReClean) и изберете нова фасадна боя, твърда четка, валяк или оборудване за машинно боядисване на фасадата.

3. Почистващ агент

Почистващ концентрат за мазилки

Отстранете тежката мръсотия и мазни петна с помощта на Баумит РеКлийн (Baumit ReClean). В зависимост от степента на замърсяване на повърхността използвайте неразреден разтвор или разтвор, разреден вода в съотношение 1:10.

4. Почистване на фасадата

почистване на фасадата

Нанесете Баумит РеКлийн (Baumit ReClean) машинно или ръчно с твърда четка. Ако използвате оборудване под високо налягане, можете да добавите продукта към вода. Оставете да действа за 2 - 20 минути, в зависимост от степента на замърсяване. В случай на тежко замърсяване, продуктът трябва да се приложи в няколко работни стъпки.
След това измийте фасадата с хладка вода или използвайте препарат за почистване на фасадата под налягане. 

5. Ново фасадно покритие

боядисване със фасадна боя

На чистата фасада нанасяте два слоя висококачествена фасадна боя. Първото покритие се нанася разредено с 10-15% вода. След прекъсване от минимум 12 часа, нанесете 1 до 2 слоя фасадна боя според нуждите. Направете прекъсване от минимум 4 часа между полагане на всеки слой.

6. Машинно боядисване

Striekanie fasádnej farby

Фасадната боя Баумит може да се нанася и машинно. Това позволява бързо и равномерно нанасяне за кратък период от време дори върху големи еднородни повърхности.

Продукти Баумит

Видео инструкция