Саниращи мазилки за интериора
star_border

Саниращи мазилки за интериора

  • За зидария, повредена от влага и соли
  • За всички типове исторически сгради
  • Сигурна защита за десетилетия

Стените, засегнати от влага и солни отлагания по повърхността, не са само визуален проблем, но носят със себе си и редица по-сериозни проблеми. Това може да доведе до увреждане на вътрешни покрития, мазилки и тухли. Единственото решение за осигуряване на постоянна суха среда при реставриране на сграда, повредена от влага, е чрез експертно прилагане на комплексни мерки за реставриране, които следва да се извършват в следните основни фази:

  • Основни мерки за реставриране – премахване на причините за влагата, т.е. ограничаване на прехвърлянето на влага, напр. до надземни участъци от зидарията (подрязване на растителност, инжектиране на химикали и т.н.).

  • Вторични мерки за обновяване и реставриране –третиране на зидарията, засегната от сол, и обновяване на мазилката - прилагане на системите за саниране и реставриране Баумит Санова (Baumit Sanova) и подходящо покритие.

Sanácie

Системи за саниране и реставриране Баумит Санова (Baumit Sanova)

Мазилките за саниране и реставриране се отличават със своята висока порьозност и паропропускливост, както и с ниската абсорбция на течности и устойчивост на въздействието на соли. Порестата структура на мазилката позволява задържането на солите в структурата на мазилката, при което повърхността на мазилката да остава суха без натрупване на соли. Системите за саниране и реставриране създават добри условия за естествено изсъхване на зидарията.

Системи за саниране и реставриране Баумит Санова (Baumit Sanova)

За зидария с високо съдържание на влага и соли

Оптимално балансираната система, базирана на трас и хидравлична вар,  е подходяща там, където се изискват мазилки без цимент. Тествана и наблюдавана съгласно насоките на научно-техническа работна група WTA.
Плюсове при работа: Това е еднослойна мазилка. В случай, че предпочитате финозърнест външен вид (размер на зърното 1 мм), вече не е нужно да слагате друго крайно покритие. При по-големи сгради мазилката може да се полага и машинно. Дебелината на слоя зависи от приложението (интериор, екстериор) и нивото на въздействие на влага и соли върху зидарията.

Sanačné omietky

Система за саниране и реставриране Баумит Санова Л (Baumit Sanova L)

Sanačné omietky Baumit Sanova L

За вътрешна и външна зидария с умерена до ниска влажност и съдържание на соли. Идеално решение за инвеститори с екологична насоченост: цялостно решение за третиране на влагата и подобряване на топлоизолационните характеристики.

Системи за саниране и реставриране Баумит Санова S (Baumit Sanova S)

Sanačné omietky na sokel

За зидария с ниско съдържание на влага и сол. Циментова мазилка с висока якост. Подходяща в случаите, когато се изисква дългосрочна защита за открити участъци от външни и вътрешни стени, мазета, цокли и други.

Вътрешно покритие

За правилното функциониране на мазилките за реставриране и саниране и запазването на естествената пропускливост на парите е важно да се избере и правилното вътрешно покритие. Препоръчваме да използвате паропропускливата силикатна боя Баумит КлимаКолор (Baumit KlimaColor), която е без консерванти, разтворители или миризми. Допринася за подобряване на климата в помещението. Предлага се в меки нюанси от каталога Баумит Life (с номера, завършващи на цифри 7, 8 и 9).

Vnútorná farba Baumit KlimaColor