Традиционни варови мазилки за възстановяване на обекти от културното наследство
star_border

Традиционни варови мазилки за възстановяване на обекти от културното наследство

варова мазилка

С NHL свързващо вещество и готовата за употреба естествена хидравличносвързваща варова мазилка (NHL) Баумит вече предлага начин за обновяване и възстановяване на исторически сгради. Свойствата на хидравличносвързващата варова мазилка, адаптирана към историческите сгради, е идеалното решение когато става дума за възстановяване на стари мазилки в съответствие с първоначалните им характеристики и свойства. Благодарение на естествената  порьозност и дифузия на NHL мазилката, тези продукти се използват и в нови сгради, осигурявайки перфектната среда за обитаване.

  • Специален продукт за исторически сгради
  • За ръчно полагане
  • Готов за употреба
  • Дишаща система

Естествена хидравличносвързваща вар (NHL)

Фина варова мазилка


NHL означава естествена хидравлична вар. Тя съчетава предимствата на класическата варова мазилка, свързваща се с CO2 и втвърдяваща се чрез абсорбиране на вода, без добавка на цимент и основно използваща се в исторически сгради.

Безопасно саниране на исторически сгради

Историческите и включените в списъка на защитените обекти сгради са уникални и заслужават най-високо качество когато става дума за използване на саниращи продукти. Изборът на фина варова мазилка NHL на Баумит е не само правилен, но и безопасен.

сграда

Подготовка на основата и първа мазилка

Преди нанасяне на естествената хидравлична варова мазилка, върху основата предварително се полага специален подготвителен слой – хастарна мазилка.

Санова еднослойна трасова мазилка

Препоръчваме използването на Баумит Санова еднослойна трасова мазилка. Тя може да се положи машинно и ръчно.

фина варова мазилка

Мазилки, крайни покрития

Фината варова мазилка NHL се полага ръчно върху хастарната мазилка. Тя е със зърнометрия 1 мм и създава приятно гладка повърхност. Препоръчваме Ви фасадна боя Баумит НанопорКолор (Baumit NanoporColor) за използване върху мазилки от естествена хидравлична вар.