Саморазливни смеси

Саморазливни смеси

  • Гипсови и циментови саморазливни смеси
  • Перфектно гладки повърхности
  • Перфектно гладки повърхности

Саморазливни нивелиращи смеси за изравняване на подове. Те са лесни за употреба и след втвърдяване представляват идеална основа за полагане на плочки или други подови настилки. Те се използват не само при ремонти за изравняване на стари подове или обединяване на различни повърхностни нива, но и в нови сгради за нови замазки, където подовите покрития, напр.  голямоформатни плочки или линолеум, изискват изключително равна повърхност.

саморазливни нивелиращи смеси

Нивелираща смес Баумит Нивело куатро на калциево-сулфатна основа

нивелираща смес Нивело Куатро

Саморазливна нивелираща смес Баумит Нивело Куатро (Baumit Nivello Quattro) е от категория CA-C20-F6. Подходяща е за всички минерални строителни основи. Полага се в дебелини от 1 - 20 мм, служи за основа на всички видове покрития и е подходяща за подово отопление. Може да се използва за всички жилищни помещения, включително кухни. Лесна за използване, без риск от пукнатини, причинени от съсъхване.

Нивелиращи циментови смеси

саморазливна циментова замазкаБаумит Нивело 30 (Baumit Nivello 30) е саморазливна циментова замазка от категория CT-C35-F7 за изравняване на циментови замазки. Подходяща е за всички жилищни помещения, включително кухни и бани. За дебелини от 1-20 мм. Може да се прилага при подови настилки от всякакъв вид, включително и върху подово отопление.

Подготвяне на основата

Отделете саморазливната нивелираща смес от околните стени и вертикални конструкции посредством  разширителни ленти с минимална дебелина 5 мм. Основата трябва първо да се обработва с грунд. Върху попиващи основи използвайте Баумит Грунд (Baumit Grund), а върху непопиващи  Баумит СуперПраймер (Baumit SuperPrimer).