Баумит - един от лидерите, които строят

лидерите, които строят

На 28 и 29.09.2022 г. се проведе мащабен интерактивен форум в строителството и архитектурата под надслов "Лидерите, които строят". Целта на форума е не само да срещне бизнеса със студенти и ученици в сферата на строителството, но и да запознае учещите се с иновациите в строителството.  Около 40 компании взеха участие и отправиха предизвикателство пред посетителите във фоайето на УАСГ в гр. София.

Баумит България провокира посетителите на щанда да открият еднаквите нюанси на бялото в палитрата „12 нюанса на бялото“. Дори бъдещите архитекти се затрудниха с тази задача. Те се убедиха колко е важна структурата при определяне на цвета. Разнообразие от структури беше демонстрирано от продуктовия мениджър Любомир Миланов, които показа как с една и съща моделираща мазилка Баумит КреативТоп могат да бъдат получени множество ефекти при фасадните решения.

декоративна боя Лазур
демонстрация на креативна мазилка
изолация с Баумит

Архитектурният консултант на Баумит арх. Анна Цукева представи мобилното приложение на Баумит за добавена реалност. С негова помощ креативните структури могат лесно да бъдат прегледани директно на обекта. Също така разработените детайли в приложението са от най-използваните в топлоизолирането и могат да бъдат разгледани в 3D. Аудиторията беше запозната с важността на подбора от строителни материали в система и изследванията, получени от Изследователския парк Вива.

мобилно приложение Баумит
студенти на презентация за мазилки
Лидерите, които строят

Освен интерактивни пунктове форумът предостави възможност да се разискват важни теми в областта на стоителството и архитектурата. В аула Максима продуктовият мениджър на Баумит д-р инж. Красимир Делов участва в панел "Опазване на архитектурното наследство". В презентацията си той наблегна на предизвикателствата, които представлява пред проектанти и строители всеки един проект и необходимостта от индивидуален подход в зависимост от необходимите реставрационни процеси. Представени бяха две системи Баумит - система Санова за обновянане на влажни и натоварени със соли зидарии и система NHL, която е с продукти с хидравлична вар, специално предназначени за исторически и защитени паметници на културата.

Опазване на културното наследство
особености на цветовете при бои
системи за реновиране