Как да избирате перфектния цвят за фасадата?
star_border

Как да избирате перфектния цвят за фасадата?

Започнете с избора на основния цвят на фасадата и след това потърсете допълнителни цветове. Навсякъде може да отриете своето вдъхновение. Достатъчно е да спрете и да се огледате наоколо. Изборът на цвят зависи не само от сградата, но и от цвета на покрива, прозорците и улуците.

Нашите съвети

  • Изберете цветове, които естествено се срещат в околната среда на сградата.
  • Избягвайте твърде блестящи и живи нюанси. В случай, че те не съответстват на функцията на сградата, появата им на фасадата ще бъде объркваща.
  • Цветовете върху по-голяма повърхност обикновено са по-леки, отколкото върху по-малка повърхност. Това се дължи на много фактори, като светлина, размери или тип повърхност.

Можете да изберете допълнителни цветове от същия диапазон. Нюансите от същия диапазон винаги изглеждат много стилни и хармонични. Ако сте по-смели и искате да оживите фасадата, използвайте тъмни и дълбоки нюанси. Изберете такива нюанси и цветове за детайли и по-малки области.

Нюанси

Цветовете са разделени в 8 основни групи, от нюанси на бялото, през жълто, кафяво, червено до специална група от неутрални нюанси. Тъкмо неутралните нюанси правят перфектната основа като основен цвят на фасадата. Те осигуряват на фасадата светлина и естествен външен вид.

Вдъхновения

Ако цветът на къщата Ви е скрит зад любими думи, като слонова кост, шоколад, ванилия или пясък, тогава изберете този подход за вдъхновение. Зад всеки любим цвят ще намерите 4 нюанса и препоръчителни цветови комбинации.

Тенденции

Предпочитате ли съвети от архитект? Разгледайте тенденциите и изберете цвят според типа архитектура, предложен от словашката архитектка Силвия Цейпекова. Когато комбинирате цветове, можете да сте креативни и със самочувствие на професионалист. Всички цветове, материали и аксесоари в рамките на една палитра се предлагат, за да поддържат своята взаимна хармония.

Полезни помощни средства за по-добър избор на фасада

цветен проект
Цветен дизайн на фасадата

Нашите дизайнери ще изготвят за Вас един или два изгледа в три цветни варианта. Достатъчно е да изпратите качествена снимка на фасадата на Вашата сграда.

още
изготвяне на мостри
Мостри директно за Вашия дом

Решете правилно. Поръчайте готови мостри от фасадни мазилки върху плоскости. У дома ги сложете близо до фасадата и прозорците и размишлявайте.

още
креативна фасада
Креативни визии

Възможностите за оформление са безкрайни с Баумит програма Дизайн. Разгледайте нашата галерия и открийте вдъхновение за Вашата фасада.

още

Планирайте!

Колко цветове идентифицирате? Познавате ли всеки от тях? Виждането на цветовете представлява способността на човешкото око да възприема светлинно отражение от определена повърхност. Други фактори, като светлинен източник, ъгъл на наблюдение, размер на зоната, структура на повърхността и средата могат да променят възприятието за конкретен цвят. Именно поради това е необходимо внимателно да направите окончателния избор на цвят за Вашата къща.