Баумит MPI 25 – варо-циментова машинна мазилка
star_border

Баумит MPI 25 – варо-циментова машинна мазилка

  • за вътрешно приложение
  • за всякакви зидарии и бетони
  • регулира влажността в помещенията

хастарна мазилкаИскате ли да съчетаете качествена паропропусклива топлоизолация с подходяща паропропусклива мазилка? Варо-циментовата мазилка на Баумит MPI 25 е Вашият продукт. Тази машинна мазилка е подходяща за получаване на качествено покритие във всякакви вътрешни, включително промишлени и мокри помещения и притежава свойството да регулира влажността на въздуха.  Нейната сравнително фина пердашена повърхност позволява да нанесете боя и без да използвате шпакловка, постигайки приятен рустикален ефект. Баумит MPI 25 е отлична за полагане на керамични покрития (без да пердашите повърхността) и е подходяща за вграждане на стенно отопление.

В състава на Баумит МРI 25 влизат хидpатна ваp, цимент, пясъци и добавки, а максималната й зърнометрия е 0,6 мм. Нейната отлична рецептура дава възможност за получаване на гладка визия, чрез изпердашване на мазилката или за полагане на последваща шпакловка с много нисък разход. Преработването на Баумит МРI 25 става с всякакви мазилкополагащи машини – PFT, MAI Int., m-tec и др.

Подравняване на основата

подготовка

Ако в основата има налични инсталационни канали и/или технологични отвори, те предварително се запълват. Преходите между бетон и зидария или между разнородна зидария се армират с Баумит Стъклотекстилна мрежа за машинни мазилки.

Грундиране

грундиране на стената

Преди полагане на Баумит МРI 25 се налага грундиране на основата, което е абсолютно задължително, когато стените (елементите) са бетонови. Придлагаме Ви следните три варианта: 

  • С БетонПраймер: Бетоновите части предварително се грундират с Баумит БетонПраймер, който се оставя да съхне 24 часа. Не по-късно от 72 часа след грундирането се започва с полагането на Баумит MPI 25. 

  • С Шприц 4: Основата се намокря и се изчаква ок. 10–15 мин. да стане „матововлажна”. През машината се пуска Баумит MPI 25, като шлам, около ½ торба, след което тя се зарежда с Баумит Шприц 4 и се изпръсква цялата повърхност за мазане. Така подготвената основа се държи влажна в продължение на мин. 3 дни, след което може да започне измазването й с Баумит MPI 25. 

  • С ПроКонтакт: Бетоновите части се грундират с Баумит Грунд, посредством пръскане (например с градинска пръскачка). След престой ок. 15–20 мин. се полага Баумит ПроКонтакт на хоризонтален гребен (6–8 мм). Започва се с изпръскването на Баумит MPI 25 по метода „мокро в мокро”.

Полагане

полагане на варо-циментова машинна мазилка

Температурата на въздуха, материала и основата при полагането и по време на процеса на втвърдяване трябва да е над +5°С. Пресни мазилки да се поддържат влажни в продължение на минимум 2 дни. Преди самото полагане на Баумит MPI 25 основата се навлажнява. Минималната дебелина на полагане трябва да бъде 10 мм върху тухлена зидария и 8 мм върху бетонови основи. Максималната дебелина на един слой е 25 мм. Когато върху мазилката предстои лепене на керамични покрития, същата само се отсича с трапец-мастар, без да се изпердашва. При необходимост от по-големи дебелини, повърхността на нанесения първи слой мазилка (макс. 25 mm) трябва да се награпи хоризонтално с гребен. Полагането на втори (последващ) слой се извършва най-късно на следващия ден. Технологично време за съхнене: 10 дни за всеки 1 см от дебелината на слоя.

Крайни покрития върху Баумит MPI 25

Върху изпердашена мазилка са възможни всички стандартно използвани в строителството бои и покрития, като например КлимаКолор, Баумит Дивина Професионел или Дивина Класик. Трябва да се внимава, преди полагането им, процесът на карбонизация на мазилката да е приключил. Ако сте перфекционист и желаете да съчетаете Баумит MPI 25  с „дишаща” шпакловка – за Вас е варовата шпакловка Баумит КлимаФино.