В периода 19-21 май Баумит покани водещи архитекти във к.к. Свети Влас, за да представи своята концепция за устойчиво бъдеще.


За начало г-н Николай Бъчваров поздрави гостите на събитието и заяви желанието на Баумит за „зелено“ строителство и опазване на околната среда.


Архитектурният консултант арх. Анна Цукева говори за визията на Баумит през годините и устойчивото развитие, което се превърна в нашата посока на развитие. На присъстващите бяха показани нашите 7 стълба на устойчивата архитектура и какви са начините, по които ги надграждаме постоянно.


Специален гост-лектор на събитието беше доц. д-р инж. Румяна Захариева, която презентира пред аудиторията видовете Eкологични декларации, какво отразяват те, влиянието на строителните материали над околната среда, какви са начините на сертифициране и редица други важни детайли.

Темата продължи главният технолог на Баумит - д-р инж. Красимир Делов. Той отдели специално внимание на факта, че Баумит България притежава декларации за екологичното въздействие на продуктите – EPD за една голяма група от най-важните и търсени продукти.

80-90% от времето човек прекарва в затворени помещения, затова г-н Делов разказа за важността на въздуха в затворените пространста и как различните фактори могат да повлияят на здравето.

Проектантите получиха информация за специалните серии продукти на Баумит, грижещи се за комфортното и здравословно обитаване, както и съвети как да ги интегрират в своите проекти.


Споделени бяха новини от изследователския център Вива Парк, който е създаден от Баумит за изследване на въздействието на строителните материали,.
Част от гостите бяха вече посетили центъра, а тези които все още не са направили това, научиха подробности за иновациите и видяха какви проучвания прави Баумит в построените в парка експериментални къщи.

Баумит гледа напред с идеята да произвежда все повече продукти в разтворими опаковки. Баумит Бетон Ол Ин и Баумит Солидо Ол Ин се наложиха безпрецедентно на пазара с това, че не замърсяват с отпадъчни опаковки, а това е сигурен знак, че марката успява да допринесе за опазването на природата.


„Бохо шик“, „Хюге“, „Бетон“ и“Металик“ са новите тенденции в цветовите решения за фасада. И както продуктовият мениджър арх. Георги Николов подчерта, новите 180 цвята в каталога на Баумит Life преминават от решения за интериора в решения за фасадата.


Знаковият конкурс „Фасада на годината“ наближава, показаха се зрелищни церемонии от събитията през годините, както и архитектурни шедьоври, спечелили награди в конкурсите.

Фасади, проектирани от български архитекти, също присъстващи на презентацията, успяха да се класират в миналогодишния международен конкурс „Life challenge”.

Арх. Георги Бачев и арх. Добринка Петкова заслужиха почетното си място с техния възхитителен проект - кабаре „Лотос“.
Разказът им от първо лице за преживяването, по време на конурсите „Фасада на годината“ и „Life challenge“ вдъхнови колегите им, а Баумит се надява да вижда все повече български фасади, влизащи в класациите на международно ниво.


Баумит поднася своите искрени благодарности към екипът на „Воя Бийч Ризорт“ за перфектната организация и висок професионализъм!