Продукти ГАЛА за страхотен двор към старата къща
star_border

Продукти ГАЛА за страхотен двор към старата къща

Баумит в помощ на градината, ландшафта и  постройки извън къщата – складове, навеси, барбекюта и други

След като завършим ремонта на къщата идва ред и на двора. И тук Баумит е помислил с какво може да помогне, както при ремонт на съществуващите стопански постройки, каменни зидове, колони и пътеки, така и при изграждане на нови такива. 

Продуктите, които може да ползвате могат за се групират като:


 •     Баумит Гала – програма за оформяне на външни пространства;
 •     Баумит продукти за саниране и/или изграждане на стопански постройки извън къщата: 
 •     Баумит продукти за зидане и ръчно (Пума) или машинно (Примо 2) мазане;
 •     Баумит циментова Мазилка за цокъл, която служи както за възстановяване на паднала хастарна мазилка, така и за измазване на нови площи;
 •     Продукти за реновиране на нежилищни постройки (МултиРенова, МултиУайт) ;
 •     Баумит продукти с широк спектър на приложение като: Бетон В20, замазка Солидо Е160, фугираща смес за широки фуги от 3-15 мм – Баумакол XL фуга;
 •    И не на последно място Баумит структурни мазилки и бои, с които може да се постигне неповторим колорит на вашето екстериорно пространство. При тях възможните структурни и цветови комбинации надхвърлят 80000 варианта.

Програмата Баумит Гала включва три продукта: ГалаДрейн, ГалаФуга и ГалаФикс. 

Баумит ГалаДрейн е водопропусклив разтвор, който същевременно не дава възможност за покачване на капилярна влага, а дренира попадналата вода надолу към основата. Той се явява достатъчно здрава и товароносима основа, върху която можем да редим тротоарни плочи, камък или павета. Разбъркването на разтвора става с гравитачен смесител или строителен миксер, като към една торба от 40 кг се добавя 2-2,5 л питейна вода. Важно е да се знае, че за да запази дрениращите си свойства, разтворът се изтегля с дървен или метален мастар, не се заглажда и не се пердаши. Върху основа от трошен камък, който е добре уплътнен, необходимата дебелина е от порядъка на 6 см.

Баумит ГалаБонд е мразоустойчив, хидравлично свързващ лепилен разтвор, за дебелини на лепилния слой от 3 до 20 мм, за лепене само върху хоризонтални повърхности. Посредством съдържанието на специални добавки силно се намалява склонността към изсолявания върху плочите за настилки от естествен камък и бетон. Разбърква се със строителен миксер и се полага както „прясно в прясно“ в комбинация с продуктите: Баумит ГалаДрейн, Баумит Солидо Е225, Баумит Солидо Е160, така и върху добре изсъхнали бетонови разтвори /след 28 ден/.

Баумит ГалаФуга е разтвор за фугиране на павета, който е с отлична разливна способност, мразоустойчив и устойчив на соли/луга, за фугиране с шлам-техника на настилки от павета и плочи. Може да се полага и в твърда или твърдо-пластична консистенция. Служи за фугиране на бордюри, ограждащи редове от павета и голямоформатни плочи. Съдържа специални добавки, силно намаляващи склонността към изсолявания върху настилката. Минималната широчина на фугите ≥ 5 мм, максималната широчина – до 30 мм. Площта на фугите не трябва да надхвърля 20% от общата площ на настилката. Баумит ГалаФуга се разбърква с гравитачен или със строителен миксер и в зависимост от областта на приложение е със съответна консистенция – твърда/твърдо-пластична или течна. Преди фугирането паветата трябва да се навлажнят обилно. Излишната вода трябва да се отведе през пропускливата основа (например, когато е използван Баумит ГалаДрейн – дренажен разтвор за паваж).

Направната вода към една торба ГалаФуга за получаване на шлам е около 3,5–4,0 л/торба. За получаване на течнопластичен разтвор за наливане с канчок  са необходими 3,0–3,5 л/торба, а за твърд/твърдопластичен разтвор (за набиване) – около 2,8–3,0 л вода на торба.

Саниране и/или изграждане на стопански постройки извън къщата

Тук вариантите са безкрайно много. Ако имаме стара плевня, която искаме да превърнем в добре изглеждащо складово помещение, подходът е следния: 


 •   При наличие на нездрави и/или подкужушени части същите се отстраняват механично;
 •   Основата се измива с водоструйка;
 •   Отстранените части се грундират БаумитГрунд;
 •   Измазването става или с ръчна хастарна мазилка  Баумит Пума или с машина с Баумит Примо 2;
 •   Ако искаме помещението да изглежда перфектно, грундираме цялата площ с Баумит Грунд и шпакловаме с Баумит МултиРенова. При наличие на пукнатини в шпакловката може да интегрираме стъклотекстилна мрежа Баумит СтарТекс. На следващия ден се полага втора, а при необходимост и трета ръка шпакловка и гладко се изпердашва. Като крайно покритие можем да използваме Баумит ГранопорКолор или Баумит СиликонКолор.

Ремонт на тухлена или каменна ограда.


Подходът тук е аналогичен. Първо отстраняваме механично нездравите части, грундираме с Баумит Грунд и накрая измазваме с циментовата Баумит Мазилка за цокъл. Ако искаме отново перфектна визия, шпакловаме с МултиРенова и интегрирана в нея стъклотекстилна мрежа СтарТекс.

Изграждане на нови стопански сгради – навеси или складови помещения

За тях можем да използваме широка гама от предлаганите Баумит продукти:

 • Продукти за зидане: Баумит ММ50 или Пума

 • Продукти за мазане: Баумит Пума, Примо2 или Мазилка за цокъл, ако имаме повишена влага;

 • Продукти за шпакловане – сивата Баумит МултиРенова или бялата Баумит МултиУайт;

 • И накрая широка гама от структурни мазилки и бои.