Баумит СтарКолор - премиум фасадна боя с доказано качество
star_border

Баумит СтарКолор – съвършената фасадна боя

Вече 8 години фирма „Баумит България“ предлага на нашия пазар фасадната боя СтарКолор. Тази боя е на органична основа със свързващи вещества  висококачествени силиконови полимери. В състава на боята се включват още пълнители, оцветители, органични и неорганични добавки, вода, които спомагат тя да се превърне във висококачествен продукт от серията на Баумит Премиум. 

Силиконовата матова, декоративна боя СтарКолор се разнася лесно върху основата, притежава отлична преработваемост в сравнение с други подобни фасадни бои, включително и такива с марка Баумит. Тя притежава висока покривна способност, съхне бързо и без напрежения.
Боята е силно водоотблъскваща и същевременно с висока степен на паропропускливост. Към това трябва да добавим повишената й устойчивост на атмосферни влияния, което я прави с универсално предназначение, включително със защитни функции при полагането й навън.
Приложима е при всички видове минерални основи и мазилки, както върху стари и нови полимерни мазилки и бои.
Баумит СтарКолор е подходяща и при саниране на стари сгради, за възстановяване и пребоядисване на топлоизолационни системи и т.н. В определени случаи след съгласуване с представител на Баумит боята може да се препоръча дори в зоната на цокъла.
И описаните дотук качества не изчерпват все още всичките екстри, които тя предлага. Затова ще обърнем внимание на още едно нейно изключително свойство, а именно, бързото разстилане и разпределение на влагата върху боядисаната с нея фасада след дъжд, след мъгла или роса. Това, от своя страна, подпомага много по-бързото изсъхване на повърхността, а сухите повърхности са отлична защита срещу появата на плесени и мухъл, които се развиват единствено във влажна среда.
Това специално свойство е известно като Драйпор ефект. Този ефект се дължи на състава на боята, в която е включен един иновативен, функционален пълнител с коралова структура и много голяма специфична повърхност, който именно предизвиква бързото изсъхване на фасадите.

Къща „Ралеви“ е участник във „Фасада на годината 2022-2023“ и един от продуктите, използвани за изграждане на фасадата ѝ е Баумит СтарКолор.

Боята Баумит СтарКолор може, подобно на полимерната ГранопорКолор, да се оцветява във всички цветове от каталога Баумит Лайф, завършващи на цифри от 2 до 9, а това означава в 918 нюанса.
Към тях трябва да добавим и новите 12 нюанса на белия цвят, т.е. общата бройка става 930, от динамични, витални и модерни до спокойни, хармонични или класически. Палитрата на Баумит Life отговаря на професионалните търсения и потребности на всеки архитект, а експлозията от колорит и настроение е още по-стимулираща и вълнуваща. Така успяваме да задоволим желанията и на най-взискателните ни клиенти!