Знаете ли какъв материал да използвате за пода?
star_border

Знаете ли какъв материал да използвате за пода? Замазка или нивелираща смес?

Нивелиращи смеси

нивилиращи смеси

Просто и ефективно решение за неравни подове и за подравняване на тънки слоеве преди окончателното завършване на пода. За всички жилищни помещения, включително кухни и бани. Лесни за работа. Подходящи върху подово отопление. Нанесете саморазливната смес само като свързана. Дълбокопрониикващият грунд действа като свързващ мост между основата и нивелиращата смес. Нивелиращата смес на Баумит Нивело 30 (Baumit Nivello 30) е на циментова основа, а Баумит Нивело Куатро (Baumit Nivello Quattro) е на калциево-сулфатна основа.

Замазки на калциево-сулфатна основа (анхидритни)

саморазливна замазка

Нанесете саморазливната замазка на калциево-сулфатна основа Баумит Алфа 2000 (Baumit Alpha 2000) като свързана или плаваща замазка. Благодарение на отличната си топлопроводимост замазката е идеална за подово отопление. Самонивелиращият ефект осигурява идеална равномерна повърхност, улеснява работата и пести време. Подходяща за бързо завършване на големи подови повърхности.

Материалът променя обема си в много малки граници при втвърдяване. Подходящ е за всички жилищни помещения, включително стандартни кухни и бани. Дебелини от 25 мм.

Традиционни подови замазки

подово замазка

Традиционните циментови замазки Баумит Солидо са подходящи за всички помещения, включително гаражи и влажни работни помещения. Баумит Солидо Е225 е подходяща за основи, при които се изисква добро отвеждане на топлината (подово отопление). Работата с традиционните замазки изисква определено ниво на умение. Невинаги е възможно да се постигне необходимата равнинност при по-големи площи на пода и затова е необходим друг слой саморазливна замазка. Полагат се в дебелини от 35 мм.

Решение без подово отопление

нивелиращи смеси

1. Баумит Грунд
2. Баумит Солидо Е160
3. Баумит Нивело Куатро
4. Подложка под паркет
5. Обкантваща лента

Решение с подово отопление

Подово отопление

1. Баумит Грунд
2. Баумит Солидо Е225
3. Баумит Нивело Куатро
4. Подложка под паркет
5. Обкантваща лента
6. Подово отопление