Баумит инструменти за перфектната шпакловка

За да стане перфектно гладка шпаклованата стена на първо място ни трябва качествена шпакловка.
Вече голяма част от майсторите-шпакловчици признават отличните качества на Баумит шпакловките Финиш Експерт и Финиш Супериор

За да получите обаче резултат, който да радва както изпълнителя, така и инвеститора всеки има нужда от подходящи качествени инструменти.
Сега ще ви запознаем с част от тях.

Професионални еластични (флексови) маламашки Баумит

Дръжката на тази чудесна маламашка е композитна, с ергономичен дизайн в американски стил. Изработена е от сърцевина от висококачествена пластмаса, покрита с естествена кожа. Тази комбинация прави дръжката да е същевременно лека и здрава. Благодарение на естествената кожа, дръжката се оформя спрямо индивидуалния захват на всеки човек в процеса на работа. За разлика от гумата кожата абсорбира отделящата се пот и по този начин се избягва приплъзването.

Рамката под дръжката е изработена от висококачествен алуминий, който предотвратява напукване и огъване по време на работа. Тя е прахово боядисана в черен цвят, за да се постигне гладка повърхност и добра визия.

Допълнителната стоманена основа е изработена от неръждаема устойчива и гъвкава стомана с дебелина 0,7 мм. Нитовете са електрозаварени към стоманената основа и са най-висококачествените нитове от неръждаема стомана, използвани за монтиране на алуминиевата рамка към стоманената основа.

Маламашката се произвежда със стоманени остриета 0,5mm и 0,4mm х 120mm, които са изработени от висококачествена валцувана, устойчива и гъвкава неръждаема стомана. Те имат гладка повърхност, заоблени ъгли и шлифовани ръбове за предотвратяване на драскотини и линии по време на заглаждане.

За работа с максимално качество, стоманеното острие е залепено към стоманената основа със специална двойно залепваща лента, която е издръжлива и UV устойчива, така че острието да не се отделя по време на работа.

Методът на изработка на еластичните маламашки със залепване на нитованата алуминиева рамка към стоманената основа, придава допълнителна здравина и перфектна гладкост на острието. По него няма нитове и усуквания или напрежения от заваряването на нитовете.
 
Флексовите маламашки Ултрафлекс на Баумит с дебелина на острието 0,4мм са перфектни за фина шпакловка с експертен финиш. Подходящи са и за изцикляне на мазилки и шпакловки.

Флексовите маламашки на Баумит с дебелина на острието 0,5мм са подходящи както за по-груби шпакловки или мазилки, така и за по-фини шпакловки. По-дебелото острие позволява работа с по-плътни материали. С тази маламашка може да се изравнява и изправя, като същевременно може и да се изцикля или да се прави фина шпакловка, защото те не са от най-дебелата стомана която е 0,7м.

Професионални ножове за шпакловка със сменяеми остриета Баумит

Впечатляваща е ергономичната дръжка от много камерен PVC профил, оформен така, че да пасва перфектно в захвата на ръката. 
PVC профилът на ножовете Баумит е с 20-30% по-лек от аналогичен алуминиев профил. Това спомага по-лесна работа, с по-малко умора.
За разлика от алуминиевия профил, PVC профилът е по-добър изолатор и не предава студа на ръцете през зимата. Многокамерният PVC профил е с 20% по-достъпен спрямо аналогичния алуминиев.
Здравият многокамерен профил има специален жлеб за бърза смяна на отделните резервни остриета.  Поставяне на острието в дръжката става бързо и лесно, като същевременно е здраво и стабилно, така че то да не може да се отделя по време на работа.
 
Остриетата на професионалните ножове Баумит са от неръждаема стомана с тройно закаляване. Това позволява техният експоатационен живот да е до 7 пъти по-дълъг в сравнение на аналогични ножове с остриета от валцована стомана.

Резервните остриета на ножовете са 3 вида

  1. Тройно закалено право острие за фино шпакловане с експертен финиш с дебелина 0,3 мм. Тези остриета са със заоблени ъгли и скосени ръбове за предотвратяване на драскотини и мустаци (линии) по време на заглаждането. Това спомага за плавния преход между отделните заглаждания с ножа и намалява нуждата от шкурене след засъхване на шпакловката. Остриетата са фабрично изшлайфани и 100% готови за употреба. Не е нужно да се минават с шкурка преди работа, за да се загладят производствени несъвършенства.

  2. Тройно закаленото право острие за грубо шпакловане или измазване с дебелина 0,5 мм е с прави ъгли за да може да се "изправят" с тях криви равнини, дори плътно до ъглите на стените или таваните. Подходящи са за по-плътни или по-груби материали като хастарни мазилки, топлоизолационни шпакловки, циментови шпакловки и други. Остриетата са фабрично изшлайфани и 100% готови за употреба. Не е нужно да се минават с шкурка преди работа за да се загладят производствени несъвършенства.

  3. Тройно закалено назъбено острие за лепене на плочки или полагане на мрежа за топлоизолация. Размерът на зъбите е 8х8мм.

  4. Крайни капачки, които са изработени от здрава пластмаса + фибростъкло, което прави капачките издръжливи, твърди и същевременно еластични. Те прилягат плътно и стегнато, за да не се отделят лесно. Това гарантира, че острието е безопасно поставено в профила. Свалянето става без инструменти, а само с натискане на два щифта. Така остриетата се сменят бързо и безпроблемно на обекта.


Щипка за нож

Тя позволява ножът да се използва с бояджийски телескоп и така да се шпакловат по-бързо и по-лесно таваните или стените. Благодарение на лоста, който се получава от телескопа, се намалява умората и се повишава производителността, защото не се работи с вдигнати ръце. Щипката за ножове Баумит е с опция за регулиране на ъгъла на работа, като ставата е двойна, а не единична, както са масовите. Това удължава живота на работа. Най-големият плюс, е че щипката е съвместима с всеки телескоп и не е необходимо човек да си купува конкретна дръжка. Може да си използва неговата.

При професионалните ножове на Баумит всеки компонент е заменяем. Може да се сменят 3 вида остриета, а щипката е самостоятелен компонент и не е с телескоп. Остриетата са тройно закалени и имат до 7 пъти по-дълъг живот. Комбинацията на всички тези преимущества ви гарантира по-изгодна цена за инструментите в дългосрочен план, защото ако заложите на ножове без сменяеми остриета, предлагащи се с щипка и телескоп в едно, при удар или счупване вие трябва да смените целия нож или и щипката и телескопа.


Ценова листа

Създадохме ценова листа специално за инструментите за шпакловане, която може да разгледате тук: 

Потвърдено качество от MANA.bg

Вижте видеото във Фейсбук: