Измазване на стени и замазка на пода в банята

Нашата Facebook група „Попитай Баумит експерта“ се разраства и върши чудесно ролята, за която беше създадена – предоставяне на компетентен и изчерпателен отговор от квалифициран специалист.

Въпреки топлото време, редица ентусиасти се заемат с една от най-трудните за ремонт помещения в дома си, а именно банята.

Участник в публичната група се беше изправил не пред въпроса „Да бъдеш или да не бъдеш?“, а „Коя варо-циментова Баумит смес да използвам за измазване на стените в помещението?“.
Логична бе и следващата му мисъл – „След като стените са готови, каква замазка да избера да полагам на пода?“

Вземайки предвид, че стените са изкривени с до 3 см максимум и са около 20 кв. м, трябваше да пресметнем колко чувала от препоръчаните по-долу материали са му необходими.

Дотук всичко показва колко важно беше да внимаваме в часовете по математика. 😊 
Нашият мениджър „Приложна техника“, инж. Огнян Цонков, разбира не само от сметки, но и от подходящи продукти и технологичното им полагане.

Да започнем от стените...

🟥 Вариант 1:
Баумит Пума – ръчна хастарна мазилка с едрина на зърната 4 мм, торби от 25 кг – разход 16 кг/м2 за 1 см дебелина на слоя – ок. 960 кг за цялата баня.

🟥 Вариант 2:
Баумит Примо 2 – едра хастарна машинна мазилка с едрина на зърното 2 мм, торби от 40 кг – разход 16 кг/м2 за 1 см дебелина на слоя - ок. 960 кг за цялата баня

🟥 Вариант 3:
Баумит MPI 25 – фина хастарна мазилка с едрина на зърното 0,6 мм, торби от 25 кг – разход 15 кг/м2 за 1 см дебелина на слоя - ок. 900 кг за цялата баня.

И трите продукта набират достатъчна якост и носимоспособност да носят керамични облицовки.  Кой продукт ще се ползва зависи единствено от предпочитанията и уменията на изпълнителя. Най-леко се работи  с Баумит MPI 25, което личи и от разходната норма.
Важно е да се знае, че при измазване на баня мазилката само се тегли и не се пердаши.

Говорейки за подова замазка...

🟥 Вариант 1 – при наличие на подово отопление:
Баумит Солидо Е 225, торби от 40 кг, разход 20 кг/м2 за 1 см дебелина на слоя. Минимална дебелина 4 см.

🟥 Вариант 2:
Баумит Солидо Е 160, торба от 25 кг, разход 20 кг/м2 за 1 см дебелина на слоя. Минимална дебелина 4 см.


Искате ли и Вие да получите отговор на всичките си въпроси за ремонтните дейности? - Включете се в групата „Попитай Баумит експерта“ още сега!