Вдъхновяващата история за страхотната сграда "Атлантис Атмосфера"

"Атлантис Атмосфера" е жилищен комплекс, победител в конкурса "Фасада на годината 2022-2021", с фокус върху здравословната жилищна среда, устойчивата архитектура и връзката с природата.

Основен дизайн и архитекти

Проектът "Атлантис Атмосфера" е дело на талантливите архитекти арх. Милица Петрова и арх. Асен Игнатов от студио Spacemode. Техният фокус върху визуалната елегантност в бяло създава уникална идентичност, която прелива от свежест и спокойствие.

Създаване на домашен уют и лично пространство

Изправени пред предизвикателството да не създадат просто сгради, а уютни домове, архитектите провеждат разговори с бъдещите жители на комплекса и изграждат комплекс, отговарящ изцяло на техните нужди и желания.

Живот в хармония с природата

За архитектите връзката с природата е много важна, затова те създават дворно място, където живущите  ще се социализират и ще релаксират тялом и духом в естествена среда.

Използвани материали и резултати

За фасадата на сградата са използвани Баумит интегрирана топлоизолационна система Про и крайно покритие СиликатТоп. Избраните цветове напомнят за морето и подчертават хармонията и уюта на дома.

Концепцията се фокусира върху енергийна ефективност и здравословни материали, предоставяйки най-добрите условия за живот.

"Атлантис Атмосфера" не е просто жилищен комплекс - това е пространство, създадено с любов и внимание, където хората чувстват принадлежност.