Коя е правилната технология за полагане на керамични плочки върху газобетон в санитарно помещение?

хидроизолационна система Баумакол

1. Зашлайфайте стената с шлайфбред /ренде за газобетон/ за да отстраните налични неравности и/или избило лепило по фугите.
2. Почистете стената с твърда метла или прахосмукачка.
3. Грундирайте минимум двукратно /мокро в мокро/ с Баумит грунд. Грундът се разрежда от 1:2 до 1:6 с вода. Нанасянето става с градинска пръскачка или пулверизатор за цветя. Съхне 12 часа.
4. Монтирайте на стената водещи метални лайсни – „майки“, през 1,7-1,8 м / за да можете да теглите с 2м мастар/. Монтажът се извършва с лепило за плочки, например с Баумакол ПроПлюс. Върху стената се нанасят вертикално 5-6 топки лепило и лайсната се прилепва към тях. Докато лепилото е още мокро лайсната се вертикализира с помоща на дълъг нивелир 2 -2,5 м.
5. След като лепилото набере якост, лайсните се подмазват на 100% с варо-циментова машинна мазилка МРl 25. Изчаква се мазилката да стегне, за да не поддава при самото измазване.
6. Измазването става с Баумит варо-циментова мазилка МРl 25, като разтворът само се тегли с h-мастар и не се пердаши. Ако останат дупки, същите се пълнят с материал и се заглаждат с мастара.
7. Готовата мазилка се поддържа влажна в рамките на мин. 3 дни, за да не възникнат пукнатини.
8. Готовата мазилка съхне 7 дни/1 см дебелина на слоя.
9. Щом ще лепите отгоре плочки, не е необходимо да вадите „майките“.
10. Ако помещението е баня, желателно е да изпълните Баумакол система с хидроизолация преди да лепите плочките.
11. Видът на лепилото, което трябва да ползвате, е във функция от размера и вида на плочките. 

лепила за плочки Баумакол