Лайф Челиндж 2024
star_border

Европейска Баумит Фасада: Лайф Челиндж 2024 идва в Словения

Пригответе се да бъдете вдъхновени и пленени, докато разкриваме версия 2024 в архитектурната еволюция. Сцената е готова, визията е смела – елате, станете част от оформянето на утрешните фасади още днес.

Ние събираме най-добрите фасади от цяла Европа в шест категории:

  • Еднофамилни къщи - ново строителство
  • Жилищни сгради - ново строителство
  • Нежилищни сгради - ново строителство
  • Термично саниране
  • Реновиране на исторически сгради
  • Вдъхновени от структурата

Резюме от 2022: Разкриване на архитектурни чудеса : Лайф Челиндж 2022 в Словения

Баумит Лайх Челиндж 2022 във Валенсия беше празник на архитектурните постижения и иновациите. Това престижно събитие събра изключителни сгради, които разшириха границите на дизайна и строителството. От авангардни структури до устойчиви чудеса, всеки проект демонстрира неограничените възможности в съвременната архитектура.

Историческият проект за обновяване Cukrarna спечели първата награда през 2022 г. и пренесе събитието в Любляна, Словения.

Cukrarna, бивша захарна рафинерия, е построена през 1828 г. Основната идея беше да се издълбаят всички вътрешни структури на сградата, запазвайки само историческата обвивка и да се превърне в многофункционално пространство за съвременно изкуство. Днес представлява революционно ново пространство в културната инфраструктура на Любляна. Спечелилият проект е отличен пример за това как една стара неизползвана промишлена сграда е получила нов живот чрез добре обмислено планиране и обновяване и е поставена за напълно нова употреба.