star_border

Life Challenge 2020:
Европейската Фасада на годината на Баумит

Фасадата е лицето на една сграда и показва стила на своите обитатели. Целта на Baumit Life Challenge е да насърчава въображението и строителното майсторство. Да покажем, че има много ценен творчески потенциал в мазилката и комбинацията от различни материали, текстури, форми и цветове.

Life Challenge – Конкурсът

През 2012 г. Баумит представи Баумит Life - най-голямата система от цветове за фасада в Европа. Въображението, майсторството и цветовете ни доведоха до идеята да повишим информираността за архитектурата и добрия дизайн на фасадата: така възникна конкурсът Life Challenge!

След 2014 във Виена (Австрия), 2016 в Мадрид (Испания), и 2018 в Братислава (Словакия) Baumit Life Challenge 2020 ще бъде проведен през април 2021 г. в страната – победител Испания и по-точно във Валенсия в сградата L’Hemisferic. На събитието се очаква да присъстват около 500 гости – най-добрите архитекти, инвеститори и строители от всички държави, в които има марка Баумит. Повече от 300 проекта ще бъдат журирани в 6 категории от компетентно международно жури.

Как се избират победителите

Над 300 проекта от всички 25 страни на Баумит се оценяват от международно жури от 13 независими архитекти преди финала. Шестте фасади с най-висок рейтинг във всяка категория ще бъдат квалифицирани като номинирани за финалната церемонията във Валенсия, Испания. Непосредствено преди събитието, журито ще избере крайните победители във всяка категория, както и победителя, който ще получи голямата награда Life Challenge - най-добрата от най-добрите фасади.

В допълнение към експертната оценка всеки потребител може да гласува за любимата си фасада онлайн, за да разберем кой ще стане „победител в публичното гласуване“.

Шест категории

Това са категориите в конкурса Баумит Life Challenge.

Кои са българските претенденти?

Първите 6 фасади, достигнали до финала от 5-те категории на „Фасада на годината 2018-2019“ се класират да се състезават в международния конкурс „Life Challenge 66“ през април 2021 г. във Валенсия, Испания. 

Вижте Вашите фаворити

Вашето мнение е важно за нас! От февруари до април 2020 публиката гласува за любимия си проект и определи своите фаворити.