star_border

Life Challenge:

Европейската Фасада на годината на Баумит

Фасадата е лицето на една сграда и показва стила на своите обитатели. Целта на Baumit Life Challenge е да насърчава въображението и строителното майсторство. Да покажем, че има много ценен творчески потенциал в мазилката и комбинацията от различни материали, текстури, форми и цветове.

Life Challenge – Конкурсът

През 2012 г. Баумит представи Баумит Life - най-голямата система от цветове за фасада в Европа. Въображението, майсторството и цветовете ни доведоха до идеята да повишим информираността за архитектурата и добрия дизайн на фасадата: така възникна конкурсът Life Challenge!

След успеха на първата церемония по връчване на наградите през 2014 г. във Виена (Австрия), Baumit Life Challenge се провежда регулярно през две години, за да отличи и награди най-добрите фасади на Европа. На събитието се очаква да присъстват около 500 гости – най-добрите архитекти, инвеститори и строители от всички 25 държави, в които има марка Баумит.

Как се избират победителите?

Над 300 проекта от всички 25 страни на Баумит се оценяват от международно жури от 13 независими архитекти преди финала. Шестте фасади с най-висок рейтинг във всяка категория ще бъдат квалифицирани като номинирани за финалната церемонията във Валенсия, Испания. Непосредствено преди събитието, журито ще избере крайните победители във всяка категория, както и победителя, който ще получи голямата награда Life Challenge - най-добрата от най-добрите фасади.

В допълнение към експертната оценка всеки потребител може да гласува за любимата си фасада онлайн, за да разберем кой ще стане „победител в публичното гласуване“.

Шест категории

Това са категориите в международния конкурс Баумит Life Challenge.

История на конкурса Life Challenge

След успеха на първата церемония по връчване на наградите през 2014 г. във Виена (Австрия), Baumit Life Challenge се провежда регулярно през две години.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Наградата Life Challenge 2021 се връчи на Музея Мо във Вилнюс (LT). Архитекти: "Студио Либескинд" и "До архитекти". Изпълнител: УАБ "Нареста".

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Баумит Словакия беше домакин на третата церемония, която се проведе във Филхармонията в Братислава. Повече от 320 проекта бяха оценени от журито, а Испания стана победител.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Лайф Челиндж 2016 в Мадрид привлече повече от 400 архитекти, изпълнители и строители от 21 страни. Словашка фасада спечели голямата награда.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Първата церемония във Виена, Австрия беше началото на конкурса. Международно експертно жури от 15 избрани архитекти присъдиха наградата Лайф Челиндж 2014 на испанска фасада.

Имате ли проект, който се откроява?

Ако проектираната или построена от Вас сграда с фасада Баумит може да спечели в някоя от категориите или да вземе голямата награда в международния конкурс Life Challenge свържете се с нас за участие.