Меню

clear
star_border

Пресинформация

Факти, новини и информация за журналисти

21.04.2019

Студенти за материалите на Баумит и здравословния живот

На 21.04.2019г. Баумит отново бе партньор на международната студентска организация AIESEC* във форума “Business in Practice”. 29 студенти от различни университети се записаха през тази година за решаване на бизнес казуса на Баумит. Желанието им беше да се сблъскат с реална задача от професионалния живот и да премерят сили за успешното й решаване.

10.04.2019

Баумит връчи грамота за най-зелен град на България

За втора поредна година Баумит България подкрепи дългогодишната инициативата на радио Дарик „Кой е най-добрият град за живеене?“.

01.03.2019

Ново в условията на конкурса „Фасада на годината“ на Баумит.

Баумит отваря вратите на Европа за българските фасади. Конкурсът на Баумит „Фасада на годината“ се провежда вече за 16-ти път и отново акцентира върху модните тенденции на фасадните решения. Отсега нататък конкурсът ще следва ритъма на международния конкурс на Баумит Интернационал „Баумит Life Challenge“, който определя на две години най-красивите европейски фасади. В него всяка държава, в която има фирма „Баумит“ има правото да изпрати за международното състезание до 6 фасади от всяка категория.

11.02.2019

Баумит и здравословното обитаване

Все още съществуват много малко, осланящи се на науката твърдения, за влиянието на строителните материали върху здравето и комфорта на обитаване. Затова през 2015 г. Баумит стартира единствения в Европа изследователски парк ВИВА.

21.01.2019

Топлите стени гарантират комфортно обитаване

Добрата топлоизолация не само допринася значително за енергийната ефективност на Вашата сграда, тя Ви дава приятно топли стени през зимата и приятно хладни стени през лятото.

19.06.2018

Баумит избра Европейската фасада на годината

36 финалисти от 27 Баумит държави достигнаха до големия финал на 14. Юни, който се състоя в сградата на Словашката филхармония в Братислава. Международно жури, съставено от водещи архитекти избра победителите в 6-те категории и големия победител в конкурса Baumit LifeChallenge.