Стара фасада - първо изолирайте

Как да санираме мечтата на българина – селска къща в комуникативен район с високоскоростен интернет

Пандемията има и хубави страни, ще кажете: „Що за черногледство?“ Ами ето и някои факти:

  • Намаляха колите по улиците и пътищата (и самолетите в небето), не само у нас, ами и в големите туристически дестинации. Резултатът е - дишаме по-чист въздух, респ. намаляват фините прахови частици.
  • Home Office стана възможен не само за IT сектора ами и за много други икономически сфери.
  • Куриерските фирми и интернет търговията са в разцвет.
  • Харчим по-малко за удоволствия – кръчми, концерти, пътувания в чужбина.
  • Като резултат от беглия по-горе анализ парите тръгнаха към покупки на апартаменти в големите градове, недвижими имоти и селски къщи  в близост до тях. Там където има изградена инфраструктура и високоскоростен интернет почти не останаха селски къщи за продан.

С какво може да бъде в помощ Баумит при ремонт на старата къща?

На първо място с компетентност и разнообразни решения при саниране на фасадата, след това с продукти за естествен и здравословен живот, при ремонт на таваните, при изграждане и реновиране на бани и мокри помещения и особено при ремонт на подовете.

термично саниране

СТАРА ФАСАДА – ПЪРВО ИЗОЛИРАЙТЕ

Саниране на фасадата е едно от първите неща, които трябва да направим. Защо? Защото това е визитката на имота. Ефективната топлоизолация спестява енергия както през зимата за отопление, така и през лятото за поддържане на прохладен климат вътре. Добрата фасада ни гарантира целогодишен комфорт и подчертава идентичността на сградата. За целта Баумит предлага разнообразие от топлоизолационни системи с осем вида пастообразни мазилки като крайни покрития в пет структури и 888 цвята. А след едно такова саниране знаем, че цената на имота се  покачва рязко.

Ще попитате: „При толкова много топлоизолационни системи и крайни покрития какво да изберем за старата къща?“

Оптималното решение е топлоизолационна система с повишена паропропускливост.

За целта Баумит Система Опън е правилното решение. То включва: лепилно шпакловъчна смес Баумит Стар контакт бял, топлоизолационна плоча Опън Терм, армиране със стъклотекстилна мрежа СтарТекс, закрепване с лепилен анкер СтарТрек (не зависи от дебелината на топлоизолационните плочи) и серия от всякакви армиращи профили. Като крайно покритие Баумит НанопорТоп - силно дишащо крайно покритие. Ако искаме да сложим някакъв акцент в тъмен цвят можем да използваме мазилката Баумит ПураТоп. Ако искаме освен игра на цветове  и игра на текстури върху фасадата на помощ идва моделиращата мазилка Баумит КреативТоп със завършек дизайнерските бои Баумит Лазур, Металик  или Блясък.

Така старата къща ще запази своя дух, но фасадата ѝ ще бъде дълготрайно чиста и красива.