Баумит – при нас ще намерите решение за всичко

Усилията на собствениците на еднофамилни и жилищни сгради за максимално икономична целогодишна експлоатация са насочени в по-голямата си част към изпълнението на ефективна изолация на сградата. Качествената изолация спестява два пъти пари и енергия. Минимизира разходите за отопление през зимата и разходите за охлаждане с до 50% през лятото. Затова не правете компромиси при избора. Баумит Ви предлага топлоизолационни системи с висока механична устойчивост и висока паропропускливост. Освен това не всеки инвеститор е наясно с факта, че при определени условия Баумит предлага до петнадесет години гаранция за цялата изолационна система. 

Със сигурност ще се наслаждавате на гледката на фасадата дълги години след изпълнението ѝ, ако изберете за крайно покритие премиум силиконова мазилка Баумит СтарТоп. Мазилката е предназначена както за нови, така и за санирани фасади. Баумит СтарТоп притежава едновременно хидрофилни и хидрофобни свойства и така намалява повърхностното замърсяване. Какво означава това на практика? Хидрофилното свойство кара влагата да се разпространява, така че повърхността изсъхва бързо след дъжд. Хидрофобната природа на мазилката осигурява добро водоотблъскване и по този начин добро оттичане на водата. Комбинацията от двете функции осигурява бързо изсъхване на повърхността и по този начин добра устойчивост на замърсяване и повишена защита срещу водорасли.

Ostoja Kampinos E4

Състоянието на фасадата на къщата често е първият критерий, по който преценяваме качеството на цялата къща. Всъщност фасадата е своеобразна витрина на дома. Ето защо трябва да обърнем внимание на нейното своевременно обновяване. За тези случаи ние ви предлагаме цял набор от решения, от отстраняване на отложени механични примеси и биологична атака от микроорганизми до преодоляване на малки пукнатини.

Изолация без дюбелиране? Сред неспециалистите и дори сред някои професионалисти е разпространено мнението, че топлоизолационните плочи трябва винаги да се закрепват с дюбели след залепването им към зидарията. „Само го закрепете добре, за да държи!“ Но има случаи, когато не е необходимо, а в същото време качеството и надеждността на самата изолация не се намалява по никакъв начин. Точно обратното. С помощта на лепилните анкери СтарТрек могат да се спестят значителни разходи за наемане на скеле, да се спестят операции по пробиване, както и да се икономисат свредла и дюбели. Най-вече с лепилните анкери СтарТрек се спестява така ценното за всички време. Ако изберете изолационна система Baumit open или Baumit Star EPS, вие ще заложите на най-качествените лепилни и шпакловъчни смеси Баумит СтарКонтакт. По-високото качество на Баумит СтарКонтакт позволява по-кратки технологични паузи между отделните стъпки по време на полагане на изолацията. Фасада без дюбели означава изолация без точкови термомостове.

А сега, още едно наше предложение за вътре и вън. Гъвкави фуги и силикони Баумакол – перфектният избор. Керамичните плочки са едно от най-често използваните крайни покрития за стени и подове в съвременното строителство, затова е важно да се използват висококачествени и надеждни продукти при полагането им - от грунда до фугиращата смес. Баумит Баумакол Премиум Фуга и Силикон  се предлагат в 24 модерни цветови нюанса (за силиконите и един прозрачен). Силиконите са много гъвкави, водоотблъскващи и фунгицидни, гарантиращи дълготрайна издръжливост.